ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Η μελέτη που αφορά την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του δημοτικού γηπέδου Τυρνάβου προκειμένου να αναμορφωθεί και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο στάδιο 3160 θεατών, με αγωνιστικό χώρο ποδοσφαίρου διαστάσεων 70Χ102μ. και αγωνισμάτων κλασσικού αθλητισμού, προπονητικό στίβο, νέα αποδυτήρια αθλητών, κλειστό χώρο εκγύμνασης, γραφεία και καφετέρια  για το κοινό, αίθουσα τύπου και βοηθητικοί χώροι, παρουσιάστηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο.

Οπως εξήγησε ο εισιηγητής, αντιδήμαρχος έργων Κ. Κουλιός,βασικός στόχος των παρεμβάσεων αποτελεί η αδειοδότηση και χρήση του σταδίου, με την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης φάσης, ώστε να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες του πρωταθλήματος Football League και το συνολικό κόστος αναμένεται να είναι της τάξης του 1 κ. ευρώ.

Οι επεμβάσεις χωρίζονται σε τρεις διακριτές φάσεις και περιλαμβάνουν τις εξής εργασίες:

  • 1η Φάση
  1. ανέγερση νέου διωρόφου κτηρίου στο ανατολικό όριο του γηπέδου, συνολικού εμβαδού 750,58 μ2. Στο ισόγειο του κτηρίου εμβαδού 554,33 μ2, προβλέπονται αποδυτήρια αθλητών και διαιτητών, χώρος εκγύμνασης αθλητών, αποθήκες υλικού και συντήρησης του σταδίου. Στον όροφο του κτηρίου εμβαδού 196,20 μ2, προβλέπονται γραφεία, αίθουσα τύπου και cafe. Ο φέρων οργανισμός του κτηρίου θα είναι σίδηρος, με θεμελίωση από οπλισμένο σκυρόδεμα και επικάλυψη από πάνελ μεταλλικών φύλλων, ενώ το δάπεδο του ορόφου θα είναι σύμμικτης κατασκευής. Τα εξωτερικά κουφώματα θα είναι υαλοστάσια προφίλ αλουμινίου, οι εσωτερικές τοιχοποιίες του κτηρίου θα είναι ξηράς δόμησης, με επικάλυψη δαπέδων και υγρών επιφανειών με κεραμικά πλακίδια.
  2. νέος αγωνιστικός χώρος – στίβος θα κατασκευασθεί σε νέα θέση και σε επαφή με την υπάρχουσα κερκίδα. Η νέα θέση προτείνεται προκειμένου να χωροθετηθεί στη νότια πλευρά νέα κερκίδα και να δημιουργηθεί επί του αντιπλημμυρικού αναχώματος, πεζόδρομος πλάτους 5,0μ.
  • 2η Φάση
  1. συντήρηση υπάρχουσας κερκίδας 1410 θέσεων και ανακατασκευή νέων εισόδων, με παράλληλη κατασκευή νέων δημοσιογράφων θεωριών, βοηθητικών χώρων(w.c), café, αποθηκών και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων.
  2. νέα κερκίδα 1750 θέσεων στη νότια πλευρά του γηπέδου διαστάσεων 135,50×7,45 μ, με κατασκευή βοηθητικών χώρων(w.c), νέων εισόδων και δημιουργία πεζοδρόμου, ο οποίος εξασφαλίζει τη συνέχεια της επικοινωνίας στο νότιο άκρο της πόλης. Ο φέρων οργανισμός είναι σίδηρος με προκατασκευασμένα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος, επί θεμελίωσης από οπλισμένο σκυρόδεμα. Διάτρητα μεταλλικά πετάσματα θα τοποθετηθούν ως προστατευτικές επιφάνειες με τον νέο πεζόδρομο.
  3. νέα περιτοίχιση στο δυτικό άκρο, από προκατασκευασμένα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος ελεύθερου ύψους 4,05 και πάχους 20 εκ., διαμόρφωση πεζοδρόμων πρόσβασης και περιβάλλοντα χώρου του σταδίου.
  • 3η Φάση
  1. στέγαστρα επικάλυψης κερκίδων διαστάσεων

2Χ145,80 Χ 13,50 =3.936,60 μ2 με φέροντα μεταλλικό σκελετό, ο οποίος εδράζεται σε θεμελίωση από οπλισμένο σκυρόδεμα και επικάλυψη με λαμαρίνες από χαλυβδόφυλλα τραπεζοειδούς διατομής. Στην εξωτερική όψη της βόρειας πλευράς θα τοποθετηθούν προστατευτικά διάτρητα μεταλλικά πετάσματα.

  1. σύστημα φωτισμού αγωνιστικού χώρου για τέλεση νυκτερινών αγώνων και εξωτερικός φωτισμός σταδίου.

Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Οπως ανέφερε ο κ. Κουλιός, ήδη η δημοτική αρχή έχει έλθει σε επαφή με την περιφέρεια Θεσσαλίας και με τη γ.γ. αθλητισμού για τη χρηματοδότηση του έργου και υποστήριξε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για την άμεση εξεύρεση χρηματοδότησης.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Ο κ. Κουλιός παρουσίασε παράλληλα και την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το στάδιο και το οποίο δεν μπόρεσε νααδειοδοτηθεί λόγω αυτής της κατάστασης λέγοντας:

“Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν αγωνιστικό χώρο ποδοσφαίρου διαστάσεων  70Χ102μ, με φυσικό χλοοτάπητα σε κατάσταση που δεν επιδέχεται περεταίρω συντήρηση (κατεστραμμένος), χωμάτινο στίβο, κερκίδα 1410 θέσεων διαστάσεων 6,35Χ135,35μ στη βόρεια πλευρά του γηπέδου, κτήριο αποδυτηρίων εμβαδού 82,54μ2 και κτήριο βοηθητικών χώρων 16,32μ2”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ