ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014

Τροπολογία ώστε να μην φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ του 2014 καταθέτει ο Λαρισαίος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τομεάρχης Αγροτικού του κόμματος κ. Βασίλης Κόκκαλης στο επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Την τροπολογία θα υπογράψουν όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενώ για το περιεχόμενό της  ο Λαρισαίος βουλευτής είχε συνεργασία με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη  Σγουρίδη.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να μην πληρώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι φόρο για επιδοτήσεις και αποζημιώσεις υποβάλλοντας τις φετινές φορολογικές δηλώσεις (οικονομικού έτους 2015). Για τις αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις ΕΛΓΑ του 2015 που θα δηλωθούν στις φορολογικές δηλώσεις οικονομικού έτους 2016, έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη.

Στη συνάντηση του με τον κ. Π. Σγουρίδη, ο κ. Β. Κόκκαλης έθεσε και το ζήτημα των πληρωμών προς τους παραγωγούς (νιτρορρύπναση, αγροτικό πετρέλαιο) για τις οποίες ο υφυπουργός επαναβεβαίωσε ότι το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που εξήγγειλε θα τηρηθεί στο ακέραιο.

Στην συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκε και το θέμα των μεταλλαγμένων με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να εκφράζει για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του στα μεταλλαγμένα.

Παράλληλα, ο κ. Βασίλης Κόκκαλης μετέφερε αίτημα αγροτών και κτηνοτρόφων όπως συνδεθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση του τριφυλλιού με τους κτηνοτρόφους (όχι μόνο με τον σπόρο), διότι έτσι θα μειωθεί το κόστος αγοράς του τριφυλλιού απ’  τους κτηνοτρόφους και θα ενισχυθεί έμμεσα το εισόδημά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ