ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΛΑΘΟΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Τάσο Κουράκη, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την απόφαση του Υπουργείου να καταργήσει τα αγγλόφωνα προπτυχιακά τμήματα στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης.

«Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν δημιουργήσει εδώ και αρκετά χρόνια, προηγμένα αγγλόφωνα τμήματα σπουδών, με σκοπό να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ξένους φοιτητές στις χώρες τους και στα Πανεπιστήμιά τους, κερδίζοντας πολλά χρήματα από τα δίδακτρα και αξιοποιώντας τους μετέπειτα στο παραγωγικό κομμάτι της χώρας τους.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση έκανε για πρώτη φορά μια σοβαρή προσπάθεια να δημιουργηθούν και στην χώρα μας, αντίστοιχα τμήματα σπουδών και η μέχρι πρότινος ανταπόκριση από ξένους φοιτητές ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Η απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης να καταργήσει αυτά τα τμήματα, είναι πέρα για πέρα αδιανόητη και εντελώς αντιπαραγωγική. Με τέτοιες αποφάσεις η χώρα όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στην ανάπτυξη, αλλά κλείνεται όλο και περισσότερο στο καβούκι της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ