«ΓΥΑΛΙΑ-ΚΑΡΦΙΑ» ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ

Συγκρούσεις ξέσπασαν στο κέντρο του Μιλάνου μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και μαγαζιά, μετά το τέλος μιας πορείας κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν χθες το απόγευμα τριακόσιοι περίπου «μπλάκ μπλόκ», με καλυμμένο το πρόσωπο, οι οποίοι προχώρησαν στην πυρπόληση υποκαταστημάτων τραπεζών, αυτοκινήτων και πολλών εμπορικών καταστημάτων του Μιλάνου

Η περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές είναι εκείνη της πλατείας Καντόρνα, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, είναι πάνω από εκατό οι βιτρίνες καταστημάτων που έχουν καταστραφεί. Οι μπλάκ μπλόκ είχαν πάρει μέρος σε διαδήλωση κατά της διεθνούς έκθεσης Expo 2015 αλλά και για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, η οποία είχε ξεκινήσει, ειρηνικά, νωρίς το απόγευμα.

Μέρος των διαδηλωτών, με καλυμμένο το πρόσωπο, αποκολλήθηκε από τον κύριο κορμό της πορείας, πετώντας μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα. Οι βίαιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν και στο κτίριο που φιλοξενεί τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μιλάνο, αλλά ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε αναπτυχθεί τους ανάγκασε να απομακρυνθούν.

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ