ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ LAB ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η δράση του Γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού LAB #Learn_Act_Be διακρίθηκε ως μία από τις 100 Βέλτιστες Πρακτικές Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “PROMETHEUS – Promoting Management and entrepreneurial thinking among the career counselors and guidance practitioners in the EU societies” που συντονίζεται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝΑΝΕΠ).

Η δημοσίευση της βέλτιστης πρακτικής του LAB έγινε στον παρακάτω σύνδεσμο:

First Best Practice from Greece for project “PROMETHEUS”

Το πρόγραμμα “PROMETHEUS” έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής πλατφόρμας με ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, η οποία και θα αποτελεί Ενιαία Ψηφιακή Θυρίδα (Οne Stop) για υπηρεσίες συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού. Η πλατφόρμα αυτή θα αποτελέσει μια καινοτόμο μηχανή για την επικαιροποιημένη παροχή συμβουλευτικής και θα συγκεντρώνει πληροφορίες, εργαλεία, επαγγελματικά δίκτυα και προγράμματα κατάρτισης τα οποία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και θα τους επιτρέψουν να αναβαθμίσουν τις ικανότητές τους και την παροχή των υπηρεσιών τους, καθώς θα τις αντιστοιχίσουν με τις διαγνωσθείσες τάσεις στο χώρο της συμβουλευτικής.

Μία από τις υλοποιούμενες δράσεις του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός e-book το οποίο θα αποτελεί ψηφιακή βιβλιοθήκη με τις 100 καλύτερες πρακτικές από το χώρο της συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού από τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Αγγλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα “PROMETHEUS” μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://entre.gr/?page_id=7416

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2005, με έδρα την πόλη της Λάρισας. Αξιοποιώντας την μακρόχρονη εμπειρία στην υλοποίηση και στην διαχείριση προγραμμάτων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, στοχεύει στην ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών οι οποίες θα συμβάλλουν στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα προωθεί την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Το LAB #Learn_Act_Be είναι ένα Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού που αποτελείται από Συμβούλους με πολυετή εμπειρία στο συγκεκριμένο χώρο. Η εμπειρία στην συμβουλευτική των ψυχομετρικών εργαλείων, η γνώση στον τομέα των Σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και –για πρώτη φορά στην Ελλάδα- η προσωπική ενημέρωση από επαγγελματία–Μέντορα σχετικά με τις πτυχές του επαγγέλματος καθιστά την υπηρεσία Επαγγελματικού Προσανατολισμού μας την πιο εύστοχη επιλογή για έγκυρο και έγκαιρο Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ