Με ξεχωριστή επιτυχία παρουσιάστηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το βραβευμένο βιβλίο της συγγραφέα Αγγέλας Μάλμου, «Ίγμα η Ανατολή». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε το βιβλιοπωλείο «Βιβλιογνώση» και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Κέδρος».
Πρόκειται για είναι μια περιπέτεια, που μας ταξιδεύει στα προϊστορικά χρόνια, στα σύνορα Θεσσαλίας και Μακεδονίας κι έχει ως κεντρική ηρωίδα, ένα 11χρονο κορίτσι, που ζει μαζί με τους γονείς της κι άλλους Νεάντερνταλ, σε μια σπηλιά. Ώσπου οι άντρες της φυλής φεύγουν για κυνήγι και τα ίχνη τους χάνονται. Όμως η Ίγμα, με όπλα της την εξυπνάδα και τη φαντασία, κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει τη μεγάλη της οικογένεια…
Είναι το πρώτο βιβλίο της Αγγέλας Μάλμου, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε προσχολική αγωγή και ειδικεύτηκε στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Μεσαιωνικών και Νεότερων Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής. Απέκτησε master στην Παιδική Λογοτεχνία από το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Υπηρέτησε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και για 9 χρόνια ήταν σχολική σύμβουλος Π.Α. Δυτικής Κρήτης.
Το 2005 τιμήθηκε με έπαινο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τα προγράμματα φιλαναγνωσίας που εφάρμοσε κατά καιρούς στα σχολεία και τον ίδιο χρόνο βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με το βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά, για το κείμενό της «Κρητών θυσία». Την επόμενη χρονιά βραβεύτηκε και πάλι με το ίδιο βραβείο από τον ίδιο φορέα, για το θεατρικό της έργο «Λυγερή», ενώ στην 3η της συμμετοχή βραβεύεται για την «Ίγμα», στην κατηγορία του μυθιστορήματος με θέμα τη ζωή των προϊστορικών ανθρώπων. Κείμενά της, πεζά κι έμμετρα, έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες, εφημερίδες και περιοδικά, ενώ θεατρικά έργα της έχουν ανέβει από διάφορες θεατρικές ομάδες. Παράλληλα, ασχολείται με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Με την ιδιότητα της εικονογράφου, έχει κάνει τις ζωγραφιές σε 3 παιδικά βιβλία. H Ίγμα, η Ανατολή είναι το πρώτο της κείμενο, που γίνεται βιβλίο.
Η παρουσίαση έγινε από τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα κ. Βασίλη Καραβίδα που αναφερόμενος στο βιβλίο τόνισε: «Η ιστορία της 11χρονης ΄Ιγμ αντανακλά μια από τις πλέον αποδεκτές επιστημονικά απόψεις για την εξέλιξη των ειδών. Η μικρούλα Ίγμ, που το όνομά της σημαίνει Ανατολή, είναι ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα τα οποία πιστεύει πως μόνο μέσω της γνώσης θα πραγματοποιήσει. Είναι ένα άτομο που στοχάζεται, συνδυάζει πληροφορίες, αναλύει τα γεγονότα και επιδιώκει την εξέλιξη, ίσως κατά μια έννοια αποτελεί το πρώτο φως της ανατολής που θα σπάσει το σκοτάδι της αμάθειας όπως ο ζωοδότης ήλιος σκίζει το σκοτάδι στο χάραμα της αυγής. Ακόμη πρεσβεύει το νιάσιμο και την αλληλεγγύη, που τόσο ανάγκη έχουμε στις μέρες μας. Την αγάπη αλλά και το σεβασμό. Την πίστη και την πρόοδο. Τη σοφία και την αρετή. Μια ανατολή που κυρίαρχα και πρωτίστως ψάχνει τον άνθρωπο όπου κι αν αυτός βρίσκεται……».
Στην αρχή της εκδήλωσης τη συγγραφέα καλωσόρισε η Ελένη Χριστούλα-Πατελοδήμου, αντιπρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μέλος του Δ.Σ. του ΠΟ.Κ.Ε.Λ. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αργύρης Γιουρούκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάσαν η Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου και η Δήμητρα Μαρία Νταφούλη.