ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ

Την Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015, εγκαινιάστηκε στο φουαγιέ του Μουσικού σχολείου Λάρισας, παράλληλα με την  πρώτη  ετήσια συναυλία των Μουσικών του Συνόλων, και έκθεση εικαστικών έργων, η οποία αφορά στην προβολή της καλλιτεχνικής- ερασιτεχνικής και μη- δημιουργίας γονέων-καλλιτεχνών του Μουσικού σχολείου. Οι εικαστικές εκθέσεις αποτελούν πλέον παράδοση για το Μουσικό σχολείο Λάρισας.

Συμμετείχαν και στο παρελθόν αξιόλογοι ζωγράφοι, φωτογράφοι, κεραμίστες και χαράκτες της περιοχής μας. Αυτήν τη φορά όμως προβάλλεται μια έκθεση διαφορετική. Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Αναγνωστόπουλος Σωτήριος, εικαστικός και ο ίδιος, τόλμησε ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό εγχείρημα: προσκάλεσε τους γονείς των μαθητών του Μουσικού σχολείου να εκθέσουν την εικαστική τους δημιουργία, γονείς θιασώτες της τέχνης, φύσει δημιουργούς.

Αποδεικνύεται από την επιτυχία του εγχειρήματος ότι σε μια εποχή φθίνουσας πνευματικότητας, εποχή βρίθουσα αντινομιών, η καλλιτεχνική δημιουργία συνιστά μορφή ίασης με δίαυλο εξωλεκτικές οδούς. Επιτρέπει τη διοχέτευση της αβίαστης συναισθηματικής έκφρασης, τη δημιουργία συνειρμών, ως κατόπτρου προσωπικότητας, δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων των ανθρώπων που τα φιλοτέχνησαν. Η εικόνα, άλλωστε, εν είδει απτής μνήμης, επιτρέπει στο δημιουργό της να επιστρέψει σε αυτήν με διάθεση αναστοχασμού, ανατροφοδότησης, διάθεση διαλεκτική με τα δημιουργήματά του.

Η έκθεση που λαμβάνει χώρα στο φουαγιέ του Μουσικού σχολείου από την Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015, συνιστά μια ιδιαιτέρας μνείας αισθητική παρέμβαση-εμπειρία, και το σπουδαιότερο, επιτρέπει στους μαθητές του σχολείου να διαλεχθούν με την εικαστική γλώσσα των γονέων τους και να βιώσουν αισθήματα υπερηφάνειας γι αυτούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ