ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Έναν ακόμη σύγχρονο και ασφαλή δρόμο στο ήδη υπάρχον εκσυγχρονισμένο οδικό δίκτυό της, θα έχει σε μερικούς μήνες η περιφέρεια Θεσσαλίας. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε με τον ανάδοχο του έργου, τη σύμβαση για την ανακατασκευή του δρόμου από την Καλλιπεύκη μέχρι και τα όρια του νομού Πιερίας, αρχικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς το τμήμα του οδικού δικτύου που θα ανακατασκευαστεί δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφάλειας. Επιπρόσθετα, η δημιουργία ενός σύγχρονου νέου οδικού άξονα, δίνει μία ακόμη εναλλακτική επιλογή για τη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επεσήμανε τα εξής: «Σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, σε μία περίοδο που οι εθνικοί πόροι είναι λιγοστοί έως μηδενικοί, εμείς με σωστό προγραμματισμό από τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε εξασφαλίσει και δημοπρατήσει έργα τα οποία είναι χρήσιμα στην τοπική κοινωνία, στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, στη διακίνηση των εμπορευμάτων, αλλά και στους ανθρώπους που ζουν σε χωριά σε μεγάλο υψόμετρο.

Υπογράφουμε ένα έργο που υπήρξε αίτημα πολλών ετών, τον δρόμο από την Καλλιπεύκη μέχρι τα όρια του νομού Πιερίας. Είναι ένας δρόμος που ενώνει τις δύο περιφέρειες, αποτελεί εναλλακτική διαδρομή όταν αυτό απαιτείται και αυτή τη στιγμή είναι επικίνδυνος. Σε μήκος έξι χιλιομέτρων θα γίνουν τα απαιτούμενα τεχνικά έργα, η ασφαλτόστρωση και η σήμανση ούτως ώστε να γίνει ασφαλής. Πιστεύουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εγκατασταθεί ο εργολάβος και καιρού επιτρέποντος να αρχίσουν οι εργασίες προκειμένου να αποκτήσει έναν ακόμη ασφαλή δρόμο η περιφέρεια. Εμείς θα θέλαμε να κάνουμε παρεμβάσεις σε όλους τους δρόμους της περιφέρειας, δυστυχώς όμως οι πόροι είναι ελάχιστοι κι έτσι μπαίνουν προτεραιότητες ετοιμότητας. Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε, έχουμε ένα από τα καλύτερα οδικά δίκτυα στη χώρα, το οποίο βελτιώνουμε  συνεχώς».

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση φθορών του οδοστρώµατος σε σηµεία που εµφανίζονται ρηγµατώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά µε την πάροδο του χρόνου, του δρόµου που ενώνει την Καλλιπεύκη µέχρι τα όρια του Νοµού Πιερίας.
Ο ανωτέρω δρόµος έχει µήκος 6.000 µ περίπου και πλάτους 7,10 µ.
Οι επεµβάσεις (άρση καταπτώσεων, καθαρισµός τάφρου, απόξεση παλαιού
ασφαλτοτάπητα, κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης µεταβλητού πάχους) θα γίνουν σε θέσεις για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή και εντοπισµός πριν τη δηµοπράτηση του έργου αλλά και όπου αλλού απαιτηθεί, µε επί τόπου εντολές της υπηρεσίας για την άµεση αποκατάσταση της οδού.
Θα ακολουθήσει κατασκευή τάπητα κυκλοφορίας καθώς και διαγράµµιση µε αντανακλαστικό υλικό υψηλής οπισθανάκλασης σε όλο το µήκος.
Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι 12 µήνες.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ