ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 21 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΦΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΚΡΥΔΑΛΛΟ

«Συναγερμός» σήμανε το βράδυ της Κυριακής (03/05/2015) στη Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, μετά από άγρια συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστούν 21, μεταξύ των οποίων πέντε σοβαρά.

Όλα ξεκίνησαν μετά το δείπνο και πριν οι κρατούμενοι επιστρέψουν στα κελιά τους, όταν ομάδα Αράβων και Αλβανών συγκρούστηκε με ομάδα Πακιστανών.

Από τη συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, δύο άτομα Πακιστανικής υπηκοότητας, 35 και 30 ετών αντίστοιχα, έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα 21 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, 12 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, 4 στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και 5 στο Γεννηματάς στην Αθήνα.

Λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ της Κυριακής η κατάσταση στη φυλακή τέθηκε υπό έλεγχο και μέσα στα κελιά άρχισαν να μπαίνουν δυνάμεις των ΕΚΑΜ για έρευνα σε όλους τους κρατούμενους για αυτοσχέδια όπλα.

Παράλληλα, άρχισαν και οι έρευνες για το πως σημειώθηκε το περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο δύο κρατουμένων.

Στις φυλακές Κορυδαλλού μετέβη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

«Εκφράζω τη θλίψη μου για τις δυο ζωές που χάθηκαν άλλα και για τους τραυματίες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Νεκροί είναι δύο Πακιστανοί. Οι τραυματίες είναι 20 εκ των οποίων οι πέντε σε σοβαρή κατάσταση. Οι δύο τραυματίες που χειρουργούνται αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση»

newsbomb.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ