ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, τα τμήματα που δημιουργήθηκαν στη Λάρισα και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Τα Σχολεία του Κωστή Παλαμά»  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  (ΕΚΠΑ) με τίτλο «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση»,  πραγματοποίησαν επίσκεψη-εργαστήριο στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Τα «Σχολεία του Κωστή Παλαμά» αποσκοπούν να προσφέρουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επικοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό και επιπλέον μια κριτική αντίληψη γύρω από τις πολιτισμικές αναζητήσεις και εκδηλώσεις με τις συνιστώσες των σπουδών επικοινωνίας.

Στο χώρο του Μουσείου τους υποδέχθηκε η κ. Άννυ Ψάρρα-Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Δημοτική Σύμβουλος, η οποία τους καλωσόρισε και τους ενημέρωσε σχετικά με τη λειτουργία του Μουσείου καθώς και την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για καθημερινή λειτουργία του για το κοινό με προσωπικό που θα διαθέσει για το σκοπό αυτό. Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου και τους δόθηκαν πληροφορίες σχετικές με την ιστορία του χώρου και τα εκθέματα.

Οι εκπαιδευόμενοι συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες του προγράμματος κ. Δρ. Αναστασία Μαρινοπούλου και Δρ. Άννα Μαρολέων, οι οποίες πραγματοποίησαν το εργαστήριο και στο τέλος σε μια μικρή τελετή απονομής χορήγησαν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ