ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το δημαρχείο της Λάρισας, επισκέφθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου της Λάρισας και άλλων έξι κρατών της Ευρώπης, που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius. Το θέμα του συγκεκριμένου προγράμματος είναι «Περιβάλλον και πολιτισμός», ενώ το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας έχει το ρόλο του συντονιστή. 

Εκπαιδευτικοί και μαθητές συναντήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Τάχο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αλ. Μπατζιανούλη και τον πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Θ. Δαούλα.

Στο πλαίσιο της συνάντηση ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για την ιστορία της πόλης της Λάρισας, για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της καθώς και για την ιστορική απόφαση που έλαβε η πόλη  για τη διεκδίκηση του τίτλου της «Πολιτιστικής Ευρώπης για το 2021»

1Επίσης ο κ. Καλογιάννης, δώρισε στους επικεφαλής των ξένων εκπαιδευτικών αποστολών εκδόσεις για την ιστορία της Λάρισας, όπως και σε  μαθητές του 5ου Γυμνασίου που συμμετείχαν επιτυχώς στο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Ικαρίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ