ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΤΑ ΧΟΡΤΑ, ΤΟ ΚΑΠΗ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Νέα ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη δημοτική αρχή για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γήπεδα του δήμου για τα χόρτα σε κοινόχρηστους χώρους και για την υπολειτουργία του ΚΑΠΗ Δαμασίου εξέδωσαν οι σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ως γνωστόν, τα ΚΑΠΗ είναι μια από τις πιο σημαντικές και επιτυχημένες κοινωνικές παρεμβάσεις της Ελληνικής Πολιτείας. Παρά το γεγονός ότι κλείνουν σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας, όχι μόνο δεν έχει ατονήσει ο θεσμός, αλλά αντίθετα έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως το κατεξοχήν προπύργιο του κοινωνικού κράτους, στηριζόμενο αποκλειστικά σήμερα στις πλάτες της Τ.Α.

Ο χώρος συνάθροισης ενός ΚΑΠΗ καταπολεμά το αίσθημα απομόνωσης των συνταξιούχων και αναθερμαίνει την ικανότητα ένταξής τους και πάλι στην παρέα, στην κουβέντα και στη ζώσα κοινωνικο- πολιτική πραγματικότητα. Αντί να μένει κλεισμένος μέσα σε τέσσερεις τοίχους, ο ηλικιωμένος άνθρωπος κατεβαίνει και πάλι στο δρόμο, βροντοφωνάζοντας το παρόν στη ζωή.

Δυστυχώς, όμως, οι μεγαλοσχήμονες του Τυρνάβου έχουν άλλη άποψη. Χωρίς ενδιαφέρον για τα παράπονα της τοπικής κοινωνίας, υποβάθμισαν τη λειτουργία του ΚΑΠΗ στο Δαμάσι, επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους, ενώ έπρεπε να κάνουν τα πάντα, για να συνεχίσει απρόσκοπτα και ακώλυτα η λειτουργία του ΚΑΠΗ και όχι να καλύπτονται πίσω από την έλλειψη των ελαχίστων ευρώ που απαιτούνται. Φαίνεται, όμως, πως ο κ. Σαρχώσης αντιμετωπίζει τα ΚΑΠΗ μόνο ως ευκαιρία εκφώνησης άνοστων λογιδρίων σε κάθε Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, ίσως γιατί ο ίδιος δεν πρόκειται ποτέ να φιλοξενηθεί στους χώρους ενός ΚΑΠΗ.

Όσον αφορά δε στα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου η κατάσταση είναι τραγική. Η εικόνα εγκατάλειψης, που πιστοποιεί την υπνηλία της δημοτικής αρχής του κ. Σαρχώση, είναι εμφανής και επικρατούσα. Αποδυτήρια, αγωνιστικοί χώροι, τουαλέτες και μπάνια (για να αναφερθούμε στα εντελώς απαραίτητα) είναι, όταν βέβαια υπάρχουν, σε οικτρή κατάσταση.

Αψευδές τεκμήριο των καταγγελιών μας το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αμπελώνα. Το άλλοτε αθλητικό κόσμημα έχει καταντήσει ουσιαστικά ερειπιώνας λόγω της αδιαφορίας του κ. Σαρχώση και όλες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων αποβαίνουν άκαρπες. Η λέξη ντροπή είναι και πάλι η μοναδική που ταιριάζει για την εικόνα αυτή που προσβάλλει την ιστορία του Αμπελωνιακού.

Τέλος, αναφορικά με τα αγριόχορτα, η κατάσταση είναι απελπιστική και ανυπόφορη. Κυριολεκτικά έχουν κυριεύσει το Δήμο και σε πολλά σημεία τείνουν να εξελιχθούν σε πραγματικές ζούγκλες. Ο Τύρναβος ‘’πνίγεται’’ στα αγριόχορτα, πράγμα που δυσχεραίνει την ορατότητα των οδηγών σε πολλούς δρόμους (και ιδιαίτερα σε στροφές) και εγκυμονεί κινδύνους ασφαλείας (πυρκαγιές και τσιμπήματα ερπετών) στον ανυποψίαστο δημότη. Και εδώ, βέβαια, η λέξη ντροπή είναι το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί για μια τουλάχιστον αντιαισθητική εικόνα που προσβάλλει κάθε Τυρναβίτη.

Είπαμε, όμως, ο κ. Σαρχώσης και η κουστωδία του δεν ντρέπονται καθόλου. Αντιθέτως, είναι υπερήφανοι για τη μισθοδοσία των ημετέρων, για τις ‘’επιχορηγήσεις’’ αθηναϊκών ιστοτόπων, μολονότι οι υπάλληλοι του Δήμου ακόμα δεν έχουν πάρει το εκλογικό επίδομα που δικαιούνται, για τις τέντες στην κεντρική πλατεία και για πολλές άλλες ακόμη μεγαλειώδεις επιτυχίες.

Άλλωστε, τον τελευταίο καιρό ασχολούνται μόνο με μεγάλα πράγματα. Προσπαθούν οι άνθρωποι να φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες στον Τύρναβο, να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ και να καταπολεμήσουν τη βαριά εγκληματικότητα. Με τα χόρτα, τα γήπεδα και τα ΚΑΠΗ θα ασχολούνται; Το μεγαλείο τους δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες ταπεινές ενασχολήσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ