ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ανακοίνωση με αφορμή την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας για την τοποθέτηση των αποθεματικών στην ΤτΕ εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας την Πέμπτη 30 Απρίλη, ένα από τα θέματα που συζητήθηκε μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήταν  η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Λάρισας ύψους 12 εκ ευρώ στην ΤτΕ.

Κατά την συζήτηση αποκαλύφθηκε πλήρως η σύμπλευση της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αφού έκαναν επίκληση στον πατριωτισμό των Ελλήνων και στην εθνική προσπάθεια, αναπαρήγαγαν σε όλους του τόνους τα τρομοκρατικά διλλήματα περί καταστροφής και πτώχευσης. Στην ίδια λογική της «εθνικής προσπάθειας» κινήθηκαν όλες οι άλλες παρατάξεις, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, των κκ Καραλαριώτου, Τζανακούλη, Νασιώκα, Διαμάντου, παρά τις όποιες μικροδιαφορές και τους «σκυλοκαβγάδες» για τα ΜΜΕ.

Τι δεν είπαν όμως όλοι τους. Ότι η ΠΝΠ για την δέσμευση των διαθέσιμων ήταν απαίτηση της τρόϊκα, την οποία έσπευσε να ικανοποιήσει αμέσως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να στηρίξουν οι δήθεν «αυτοδιοικητικοί» της δημοτικής αρχής Λάρισας και των άλλων παρατάξεων που στηρίζονται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα όταν οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τους υπενθύμισαν την ταξική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις δυο ΠΝΠ μέσα σε δυο μήνες, και την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί πιστά η δημοτική αρχή στους πρώτους 8 μήνες, επιστράτευσαν τον αντικομουνισμό. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσαν το λαό της πόλης να μην επαναπαύεται στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόϊκα και να καταδικάσει την δημοτική αρχή και τις άλλες παρατάξεις που ανοίγουν την πόρτα διάπλατα στην λεηλασία των χρημάτων του δήμου. Επισήμαναν επίσης ότι εκεί που είναι εκλεγμένοι δήμαρχοι κομμουνιστές με την Λαϊκή Συσπείρωση έχουν πάρει αποφάσεις μη εφαρμογής της ΠΝΠ στην πράξη. Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν να παρθεί απόφαση μη εφαρμογής της ΠΝΠ και να υπάρξει κάλυψη από το δημοτικό συμβούλιο στον δήμαρχο.

Τελικώς η δημοτική αρχή εισηγήθηκε ένα ψήφισμα που ανοίγει την πόρτα στην λεηλασία των χρημάτων του λαού της πόλης, για να πληρωθεί το χρέος στους δανειστές. Για να κρατήσουν βέβαια και τα «αυτοδιοικητικά» τους προσχήματα παρέπεμψαν την τελική απόφαση μετά το συνέδριο της ΚΕΔΕ που γίνετε σε μια βδομάδα. Μάλιστα η πρεμούρα του δημάρχου κ. Καλογιάννη να περάσει η κυβερνητική γραμμή «έβγαζε μάτι» καθώς δεν δεσμεύονταν να εφαρμόσει τυχόν διαφορετική απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Στο θέμα τον τοπικών συμβουλίων παραβατικότητας, αυτό τον χαφιέδικο μηχανισμό που ανασυσταίνει η δημοτική αρχή Λάρισας, ο αντιδήμαρχος κ. Σουρλαντζής επιδόθηκε σε ένα αντικομουνιστικό παραλήρημα. Με μια εμετική τοποθέτηση για λογαριασμό της δημοτικής αρχής και για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε να μιλάει για «χαφιέδες του κομμουνισμού και του Χότζα» στην Αλβανία και να επικαλείται τις «αντικειμενικές» χολιγουντιανές ταινίες για να τεκμηριώσει τη θέση του. Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν έχει κανένα δικαίωμα να επικαλείται το «αριστερό παρελθόν» της όταν δίνει κάλυψη σε τέτοιες τοποθετήσεις. Τελικά το συγκεκριμένο θέμα το ψήφισαν όλοι πλην των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τέλος η δημοτική αρχή, πλην  ελάχιστων εξαιρέσεων και του κ. Νασιώκα, (οι άλλοι δεν κάθισαν να το συζητήσουν), αποδεικνύοντας πόσο πολύ νοιάζονται για την νεολαία της πόλης, δεν στήριξε ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Βάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό σε μαλακά και σκληρά, δεν καταδίκασε την πολιτική της ναρκοκουλτούρας και την προσπάθεια να μετατραπεί στις 9 Μάη το Σύνταγμα σε έναν απέραντο τεκέ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι δήθεν διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις στο θέμα, καταψήφισαν σύσσωμοι, σιγοντάροντας στην απελευθέρωση και νομιμοποίηση της κάνναβης, που αποτελεί εξάλλου και πάγια θέση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Λαϊκή συσπείρωση καταγγέλλει τη στάση της δημοτικής αρχής και καλεί την νεολαία της πόλης να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση όλων αυτών που τη θέλουν υποταγμένη σε μια ζωή παραίτησης και φυγής”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ