Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ 7ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γεώργιος Βόμπρας και η Γενική Γραμματέας της Συνομοσπονδίας κ. Ρένας Γούλα – Ντόντου.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα με αφορμή τη διεξαγωγή του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου – Ανταμώματος Θεσσαλών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου στο ξενοδοχείο «IMPERIAL» στη Λάρισα με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Το Αντάμωμα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα περιλαμβάνει πολιτιστικές, παραδοσιακές, λαογραφικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, χορευτικά και μουσικά θεσσαλικά συγκροτήματα, αλλά και αναβίωση τοπικών ηθών και εθίμων.

Για τις εκδηλώσεις αυτές έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι ομογενείς απ’ όλες τις ηπείρους και η προσωπική τους συμμετοχή είναι ιδιαίτερα ενεργή σε κάθε είδους δρώμενα που παρουσιάζονται.

«Αποτελεί ελάχιστο χρέος από την πλευρά μας ως αιρετή Περιφέρεια, να στηρίξουμε κάθε ομογενειακή δραστηριότητα που λαμβάνει χώρο στον τόπο μας. Για εμάς, οι έλληνες της διασποράς είναι δύο φορές έλληνες, γιατί μέσα σε μία διαφορετική κοινωνική και πολιτισμική κουλτούρα, δίνουν καθημερινά τον δικό τους ωραίο αγώνα για την διατήρηση και μεταλαμπάδευση στις επόμενες γενιές των ηθών και εθίμων και άλλων προσδιοριστικών στοιχείων του ελληνισμού. Ας είναι το 7ο Παγκόσμιο Αντάμωμα των Θεσσαλών στη Λάρισα, μία μεγάλη γιορτή του ελληνισμού και της παράδοσής μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com