Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

«Μας κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι πάμε τη χώρα στα βράχια, ότι δεν ψηφίζουμε νομοσχέδια. Τούτη η Κυβέρνηση είναι Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, δίνει τη μάχη με τους δανειστές, ταυτόχρονα όμως επαναφέρει το κράτος δικαίου. Η πρωταρχική υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας είναι η επαναφορά του κράτους δικαίου, είναι η επαναφορά του Συντάγματος», τόνισε ο Λαρισαίος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης

μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα επιστρέψει στα μνημονιακά εγκλήματα του παρελθόντος», ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση αδικιών στη δημόσια διοίκηση ως «νομοσχέδιο «πρώτων βοηθειών». Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, πρέπει να έρθουν και άλλα νομοσχέδια όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση, μακράς -όχι βραχείας- νοσηλείας.

Για παράδειγμα, όσον αφορά το ΑΣΕΠ, είναι πάρα πολλοί οι οποίοι έχουν αδικηθεί και πρέπει να τύχουν της νόμιμης αντιμετώπισης -αναφέρομαι στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ’98. Ελπίζουμε ότι στα επόμενα νομοθετήματα θα υπάρχει μια σχετική ρύθμιση. Χρειάζονται και άλλα νομοθετήματα, διότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν αδικηθεί από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών και πρέπει σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε ένα, ότι είναι υπέρ της νομιμότητας», προέτρεψε ο Λαρισαίος βουλευτής.

Ο κ. Β. Κόκκαλης απηύθυνε «έκκληση – παράκληση – πρόταση στα κόμματα της αντιπολίτευσης: Αφήστε κατά μέρος τους κομματικούς διαχωρισμούς. Όλους μάς ενώνει η πατρίδα, ειδικά σε τούτη τη δύσκολη περίοδο. Σίγουρα κι εσείς αγαπάτε την πατρίδα με την επιχειρηματολογία σας, όμως -το είπα κι άλλη φορά- κινδυνεύετε πολλές φορές να μετατραπείτε σε συνηγόρους των δανειστών, χωρίς να το θέλετε εσείς οι ίδιοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ