Η ΠΡΩΤΗ ΝΤΑΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η πρώτη αυτόνομη νταλίκα, έχει από χτες άδεια να κυκλοφορεί στους δρόμους. Η νέα νταλίκα μπορεί να κινείται σε αυτοκινητόδρομους με τους υπόλοιπους από εμάς, κρατώντας το όριο ταχύτητας, μένοντας  στη λωρίδα της, και επιβραδύνοντας όταν η κυκλοφοριακή συμφόρηση την εμποδίζει.

Η νταλίκα χρησιμοποιεί δύο ειδών ραντάρ και πολλές κάμερες για να καταλαβαίνει πού να πηγαίνει  και πού βρίσκονται τα άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο. Το ραντάρ μακράς εμβέλειας παρακολουθεί  τι συμβαίνει στο δρόμο μέχρι 250 μέτρα μακριά, ενώ το ραντάρ μικρής εμβέλειας παρακολουθεί τις κινήσεις των άλλων αυτοκινήτων μέσα σε ένα εύρος 70 μέτρων.  Μια κάμερα στο μπροστινό μέρος του φορτηγού μπορεί να ανιχνεύει τις γραμμές στις λωρίδες του δρόμου.

Αλλά ακόμη και με όλη αυτήν την τεχνολογία, ένας οδηγός με άδεια πρέπει να βρίσκεται στην καμπίνα, έτοιμος να αναλάβει αν οι συνθήκες οδήγησης γίνουν άσχημες, ή το όχημα πρέπει να βγει από την εθνική οδό – επειδή το όχημα μπορεί να κινηθεί μόνο σε αυτόνομη λειτουργία στις εθνικές οδούς, και όχι στις επαρχιακές.

Χωρίς τα πιο μονότονα καθήκοντα της οδήγησης, το Freightliner (που ανήκει στην Daimler) ελπίζει ότι οι οδηγοί φορτηγών θα έχουν λιγότερο άγχος και περισσότερη εγρήγορση, ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις. Αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος πριν δείτε το Freightliner να κατακλύζει τους δρόμους. Προς το παρόν, έχουν δοθεί μόνο δύο άδειες, και οι δύο στη Νεβάδα, μια από τις μόλις τέσσερις πολιτείες  που έχει νόμους που ρυθμίζουν την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ