ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΡΩΓΗ”

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες την Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ, στην πικετοφορία αλληλεγγύης στους απεργούς του κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ, οι οποίοι όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, βρίσκονται εδώ και 16 ημέρες σε απεργία, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων 8 μηνών που τους χρωστά η εργοδοσία.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα του ΕΚΛ αναφέρονται τα εξής: «Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο την απλήρωτη δουλειά και την κοροϊδία ότι θα πληρωθούν από βδομάδα σε βδομάδα. Δεν αντέχουν την εντατικοποίηση της δουλειάς, την πίεση που ασκείται μέσα στο χώρο εργασίας από την εργοδοσία, με χαμηλούς μισθούς και ατομικές συμβάσεις.

Η εργοδοσία, αντι να πληρώσει τα δεδουλευμένα, επιστρατεύει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό εναντίον των απεργών, προκειμένου να σταματήσει την απεργία. Καθημερινά επιστρατεύει την αστυνομία, πιέζει εργαζόμενους που απεργούν και όχι μόνο με την απειλή της απόλυσης, κάνει παράνομα προσλήψεις απεργοσπαστικού μηχανισμού για 1-2 μήνες, έφερε απεργοσπάστες από την Καρδίτσα και το αποκορύφωμα, ο εργοδότης με τον γιό του, επιτέθηκαν στους απεργούς που κρατούσαν ένα πανώ έξω από την ΑΡΩΓΗ και έριξαν στο έδαφος μια συναδέλφισσα απεργό που την πάτησαν κι’ όλας και γρονθοκόπησαν έναν άνεργο που ήταν εκεί με κάλεσμα του ΕΚΝΛ για συμπαράσταση.

Γελιέται οικτρά η εργοδοσία αν νομίζει ότι έτσι θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών. Η απεργία θα συνεχιστεί, με την ουσιαστική στήριξη του ΕΚΝΛ και του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και σ’ αυτή πρέπει αν συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι της ΑΡΩΓΗΣ γιατί σε λίγο θα μετρούν 9 μήνες απληρωσιάς και τελειωμό δεν θα έχει αυτό το βάσανο.

Η κυβέρνηση, ενώ γνωρίζει καλά το πρόβλημα, δεν κάνει απολύτως τίποτα για να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι απλήρωτοι της ΑΡΩΓΗΣ, των άλλων ιδιωτικών μονάδων υγείας και γενικότερα οι απλήρωτοι του ιδιωτικού τομέα. Εδώ η ελπίδα δεν έφτασε ποτέ!

Το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας, δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους της ΑΡΩΓΗΣ που αγωνιστικά πολλοί απ’ αυτούς διεκδικούν την πληρωμή τους, αλλά πολλές χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, γι’ αυτό το ΕΚΝΛ καλεί όχι απλά σε αλληλεγγύη στους απεργούς της ΑΡΩΓΗΣ, αλλά σε κινητοποίηση σε κάθε τόπο δουλειάς που παραμένουν απλήρωτοι για πολύ καιρό.

Ολοι στην πικετοφορία  – Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ, από το ΕΚΝΛ

Αλληλεγγύη στους απεργούς της ΑΡΩΓΗΣ

Αγώνας για να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στην ΑΡΩΓΗ και παντού

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ