ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΜΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Η ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, μέσω του προγράμματός της «Κέντρο Στήριξης Ρομά & Ευπαθών Ομάδων», συνέχισε τους εμβολιασμούς και την ενημέρωση. Επιπλέον, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Φυματίωσης στις 24 Μαρτίου διενήργησε αντιφυματικό εμβολιασμό.

Η δράση ξεκίνησε με τη συγκέντρωση παιδιών ηλικίας 7-10 ετών και ορίστηκε ημερομηνία για τον έλεγχο φυματινοαντίδρασης (Mantoux).

Ελέγχθηκαν στο σύνολό τους 16 παιδιά Ρομά.

Ακολούθως, με βάση το αποτέλεσμα της Mantoux και έπειτα από τη λήψη του απαραίτητου ιστορικού για τη συμπλήρωση του εντύπου του Αντιφυματικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εμβολιάστηκαν 12 παιδιά Ρομά.

Μετά το πέρας της διαδικασίας δόθηκαν γραπτές και προφορικές οδηγίες σε γονείς και παιδιά σχετικά με τις αντιδράσεις του αντιφυματικού εμβολιασμού, αλλά και οδηγίες για τα οφέλη του γενικού εμβολιασμού.

Υπεύθυνη της δράσης ήταν η νοσηλεύτρια του «Κέντρου Στήριξης Ρομά & Ευπαθών Ομάδων» Βακαλούλη Αθανασία.

Τον έλεγχο και τον εμβολιασμό πραγματοποίησε η επισκέπτρια υγείας Αναστασία Καραμπινά παρουσία της ιατρού Φωτεινής Τριανταφύλλου και του ιατρού Σωτήρη Παπαοικονόμου του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή τους στη συγκεκριμένη δράση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ