ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ:

Την παραπομπή σε δίκη 40 κατηγορούμενων, μεταξύ των οποίων και ηχηρά ονόματα από επιχειρηματικούς και τραπεζικούς κύκλους, προτείνει η εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά-Κατσικάδη για την πολύκροτη υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, καθώς και ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και στελέχη της τράπεζας, βρίσκονται μεταξύ των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας αποδίδει στους κατηγορούμενους σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένα από τα οποία τιμωρούνται με ποινή ως ισόβιας κάθειρξης, περιγράφοντας ένα πάρτι εκατομμυρίων γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που κατέληξε σε ζημιές πολλών εκατομμυρίων σε βάρος του δημοσίου, τα οποία τελικά πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και δημιουργήθηκε ο μηχανισμός στήριξης των τραπεζών.

Την τελική απόφαση για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη θα λάβει το συμβούλιο εφετών τους επόμενους μήνες.

left.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ