ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΚΑΙ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το πρώτο παγκόσμιο βραβείο Γαλλοφωνίας κατέκτησαν το 1ο και το 2ο Δημοτικό σχολείο Τυρνάβου στο διαγωνισμό που διεξήχθη στη Γαλλία με θέμα « Ζωγραφιές του κόσμου». Οι μαθητές των δύο σχολείων συμμετείχαν στο διαγωνισμό με δύο κατασκευές κολάζ με τις οποίες προσπάθησαν να αποδώσουν τους Ελληνογαλλικούς δεσμούς.

«Κάτω από τον ήλιο και κάτω από το φεγγάρι μιλάμε μια γλώσσα κοινή» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Τυρνάβου και « τα Γαλλικά είναι μια γλώσσα χωρίς σύνορα, είναι μια γλώσσα του φωτός» το μήνυμα του 2ου Δημοτικού.

2odhmtyrΤα παιδιά και των δύο σχολείων εργάστηκαν με μεράκι και ενθουσιασμό. Η παγκοσμιότητα του εγχειρήματος τους συνεπήρε και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής εκπόνησαν και project με τα αντίστοιχα θέματα που θα παρουσιάσουν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου, στις 7.30 μμ στο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου.

Βέβαια η εκδήλωση , μετά την παγκόσμια διάκριση θα αποκτήσει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Την όλη προσπάθεια συντόνισε, με την αμέριστη συμπαράσταση των Διευθυντών των δύο σχολείων κ. Αθανασίας Τσιού και κ. Αθανασίου Φαρμάκη, η καθηγήτρια των Γαλλικών κ. Κατερίνα Παπαστεργίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ