ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την ύπαρξη μακρόπνοου σχεδίου για την ανάπτυξη και ανάκαμψη της Ελλάδας – στη μεταμνημονιακή εποχή – επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας, επικαλούμενο κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, άφηνε αιχμές για την ύπαρξη νέου ελληνικού εγγράφου – έκτασης 36 σελίδων – το οποίο φέρει την υπογραφή του Γ. Βαρουφάκη και το περιεχόμενο του οποίου δεν συνάδει με τα όσα συζητώνται και αποφασίζονται, στις διαπραγματεύσεις, που λαμβάνουν χώρα, μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, σε τεχνικό επίπεδο.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της Wall Street Journal καταλογίζει μεγάλες ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, υπονοώντας με σαφή τρόπο πως δρα μονομερώς, αφού συντάσσει έγγραφα με τις ελληνικές θέσεις και προτάσεις, σε διαφορετικό μήκος κύματος από όσα εξετάζονται στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων.

Στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται λόγος ευθέως πως ο Γ. Βαρουφάκης περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις με τη στάση του, προβάλλοντας εμπόδια σε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς, πως υπάρχει έγγραφο του Γ. Βαρουφάκη για ένα μακρόπνοο σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, σπεύδει ωστόσο να διαψεύσει πως το εν λόγω έγγραφο περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών καταγγέλλει ξεκάθαρα μια ακόμη προσπάθεια για διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων, ενώ τονίζει ότι το σχέδιο Βαρουφάκη οφείλει να υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών

Μετά το Eurogroup στη Ρίγα αποφασίσθηκε  και ανακοινώθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών που συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας  Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Νίκος Θεοχαράκης, η οποία προετοιμάζει το νέο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της χώρας για τη Μεταμνημονιακή Εποχή.

Το πρώτο σχέδιο (draft) συντάχθηκε ήδη υπό την επίβλεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος το συζήτησε άτυπα με τους Υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας κ. Michel Sapin, της Ιταλίας κ. Pier Carlo Padoan, της Ισπανίας Luis de Guindos και με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Pierre Moscovici κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε μαζί τους αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει κατά πολύ, ως οφείλει, τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group. Δυστυχώς, άλλη μια φορά επιστρατεύθηκε το γνωστό “σύστημα” διαρροών και συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων.

Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ουσία του εν λόγω Σχεδίου και την ποιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων θα μπορέσουν σύντομα να τις κρίνουν μετά τη δημοσιοποίησή του.

news247.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com