ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καλεί σε σύσκεψη, όλα τα μέλη των Δ.Σ των Σωματείων, την Τετάρτη 13 Μαΐου, στις 8 μ.μ, σε αίθουσα του ΕΚλ, με θέμα: “Εξελίξεις για τις ΣΣΕ, την υγεία, την Κ.Α και η οργάνωση της πάλης μας”.

Στο κάλεσμα της διοίκησης του ΕΚΛ αναφέρονται τα εξής:

“Με ακόμα περισσότερες δυνάμεις, πιο αποφασιστικά, αξιοποιώντας την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης, το ΕΚΝΛ και τα συνδικάτα κλιμακώνουμε τη δράση μας.

Δεν χαρίζουμε τίποτα στα μονοπώλια, στην Ε.Ε. και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Δεν αποδεχόμαστε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε, να βαδίζουμε ένα δρόμο θυσιών με μόνο κερδισμένο το μεγάλο κεφάλαιο.

Παλεύουμε για την ανάκτηση όσων έχουμε χάσει όλα αυτά τα χρόνια, παλεύουμε για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και οι οικογένειες μας.

Βάζουμε στο επίκεντρο της πάλης μας

  • το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
  • το θέμα ανεργίας και της υγείας που καίνε και ταλαιπωρούν κάθε φτωχή εργατική και λαϊκή οικογένεια, καθώς και
  • κάθε οξυμένο πρόβλημα, σε κάθε χώρο δουλειάς που μας κάνει τη ζωή μας δύσκολη όπως η απλήρωτη εργασία.

Δυναμώνουμε το μέτωπο μας απέναντι στην εργοδοσία και τις μεγάλες επιχειρήσεις που αρνούνται να υπογράψουν νέες ΣΣΕ και που αξιοποιούν όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να κάνουν τη ζωή των εργατριών και των εργατών ακόμα χειρότερη.

Επιδιώκουμε να ανοίξει η συζήτηση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι θέση απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που προετοιμάζει η νέα κυβέρνηση, απέναντι στο τσάκισμα μισθών, εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος.

Η οργάνωση της πάλης απέναντι στη νέα αντιλαϊκή θύελλα, είναι ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Καμία συνδικαλιστική οργάνωση δε μπορεί να μείνει αμέτοχη”.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com