ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Το εργαστήρι της ομάδας χορού «OFF ART», με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας, παρουσιάζει για δύο ακόμα τελευταίες παραστάσεις την «ΑΣΚΗΣΗ», την  Παρασκευή 8 Μαΐου και την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 21.00 στο Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο, 3ος όροφος).

Η παράσταση είναι βασισμένη σε αποσπάσματα από το βιβλίο “Ασκητική” του Ν. Καζαντζάκη.

«Στα πρόσκαιρα ζωντανά σώματα, δυο ρέματα παλεύουν α) ο ανήφορος, προς τη σύνθεση, προς τη ζωή, προς την αθανασία β) ο κατήφορος , προς την αποσύνθεση, προς την ύλη, προς τον θάνατο…..
Και τα δύο ρέματα πηγάζουν από τα έγκατα της αρχέγονης ουσίας……»

Η «Ασκητική» του Ν. Καζαντζάκη είναι η αφορμή για μια ατμοσφαιρική παράσταση στο χώρο εργασίας της ομάδας.
Η παράσταση έχει έντονες εναλλαγές μεταξύ κίνησης και ακινησίας, ομαδικής δράσης και υπογράμμισης της μοναδικότητας του κάθε χορευτή/ηθοποιού, ενώ προσεγγίζει σύγχρονες χορευτικές φόρμες παράλληλα με την απλή καθημερινή κίνηση.

Ακούγεται μουσική techno, δημοτικό τραγούδι και ζωντανό σαξόφωνο, σε εναλλαγή με την απόλυτη ησυχία, έτσι που ο ίδιος ο λόγος του Ν. Καζαντζάκη, γίνεται η αφορμή για τον χορό.

Σκηνοθεσία- χορογραφία- μουσική επιμέλεια:
Ρούλα Καραφέρη, σε συνεργασία με την ομάδα.

Σαξόφωνο- σύνθεση : Νίκος Χαλκιάς

Παίρνουν μέρος : Μαρία Γκιτέρσου, Τώνια Ζαφειρίδου, Έλενα Μηχαηλίδη, Γιώργος Παπαδόπουλος, Αναστασία Ριζάκη, Άννα Τσιανάκα, Δήμητρα Φυτιλή, Κατερίνα Χονδρού.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, στις 29 Απριλίου.

Είσοδος: 4 ευρώ
Πληροφορίες: 6932853971

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ