ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Θ. ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΓΙΑΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Την Πέμπτη 14 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό κέντρο Λάρισας. (Ρούσβελτ 59) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου, «Από το ‘04 στο ‘14. Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση: διαθέσιμη για διάλυση» του Θέμη Κοτσιφάκη, προέδρου του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μέλους της Ε. Ε. του Ευρωπαϊκού Τμήματος, της Education International.

Το βιβλίο παρουσιάζουν:

ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ, Βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΡΑΜΗΣ, Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΜΕΤΕ-ΟΛΜΕ

ΕΡΜΙΝΑ ΜΑΓΑΛΙΟΥ, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΜΕ Λάρισας

ΑΝΝΑ ΚΟΚΚΑΡΑ, Εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ, Διευθυντής Ειδήσεων Θεσσαλία TV.

Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε από τις εκδόσεις «ΙΩΝ» το 2015 και διαπραγματεύεται την εκπαιδευτική πολιτική της περιόδου 2004-2014 για τη δευτεροβάθμια ΤΕΕ, αλλά και γενικότερα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρουσιάζοντας μέσα από κείμενα, ομιλίες και συνεντεύξεις του συγγραφέα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος.

Επίσης, περιέχονται έρευνες και στοιχεία για το μαθητικό δυναμικό, προτάσεις για τη βελτίωση της ΤΕΕ αλλά και για τις αναγκαίες αλλαγές σε αυτήν. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική και τη διαστροφική διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ