ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

«Μνημονιακές πολιτικές με αντιμνημονιακές κορώνες δεν αποτελούν μόνο οβιδιακές μεταμορφώσεις, αλλά αποκαλύπτουν και το μέγεθος της εξαπάτησης του ελληνικού λαού, μιας εξαπάτησης που αντανακλάται απόλυτα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας». Με τα λόγια αυτά ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης,

μιλώντας από το βήμα του Πανελληνίου Συνεδρίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

«Το 2012, όταν και αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας, το σημείο στο οποίο την παραλάβαμε, δεν μας επέτρεπε ελιγμούς και καθυστερήσεις. Αναγκαστήκαμε να λάβουμε σκληρά και σε πολλές περιπτώσεις, άδικα μέτρα, προκειμένου να αποφύγουμε καταστάσεις που εύχομαι να μην τις ζήσουμε ποτέ. Μετά όμως από δυόμιση χρόνια μεγάλων θυσιών, το 2014 ήταν η χρονιά που η χώρα άρχισε δειλά – δειλά να κάνει τα πρώτα της βήματα  προς την επιστροφή στην κανονικότητα. Ειδικότερα για εσάς τους ίδιους, είχαμε αρχίσει να πληρώνουμε δεδουλευμένα και εφημερίες, είχαμε προβλέψει στον προϋπολογισμό για το 2015, αυξημένα κονδύλια για τα νοσοκομεία αλλά και νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών ενώ εξασφαλίσαμε και την ομαλή λειτουργία όλων των νοσοκομείων της χώρας» σημείωσε ο κ Κέλλας, ο οποίος έσπευσε ευθύς αμέσως να κάνει την αντιπαραβολή με τη σημερινή κατάσταση:

«Δυστυχώς με την αλλαγή της Κυβέρνησης και παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες υποσχέσεις, βλέπουμε έναν προϋπολογισμό για τα νοσοκομεία που είναι τουλάχιστον κατά 50% μειωμένος σε σχέση με τον δικό μας, βλέπουμε νέες στάσεις πληρωμών σε προσωπικό και προμηθευτές, δυσοίωνες προβλέψεις για την λειτουργία όλων των νοσοκομείων και φόβοι για περαιτέρω υποβάθμισή τους. Η επιχορήγηση που έλαβαν τα νοσοκομεία το πρώτο τετράμηνο του 2014 ανήλθε σε 629.000.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015 ήταν 43.350.000 ευρώ! Με άλλα λόγια, μέσα σε τρεις μήνες, επιστρέψαμε τρία χρόνια πίσω» επεσήμανε ο κ. Κέλλας χαρακτηριστικά.

«Ως τομεάρχης υγείας της ΝΔ, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι δίπλα σας, οπουδήποτε μπορώ να σας φανώ χρήσιμος. Νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, για τον αγώνα που δίνετε και για της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρετε στους συνανθρώπους μας παρά τις όλες αντιξοότητες και να σας ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη για όλα όσα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε» κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ