ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Η “ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ”

Την συνοικία της Νέας Σμύρνης  επισκέφτηκε  χθες  μεγάλη αντιπροσωπεία της Δημοτικής παράταξης «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» ανοίγοντας το πρόγραμμα  επισκέψεων της παράταξης σε συνοικίες και χωριά του Δήμου.  Η αντιπροσωπία με επικεφαλής τον κ. Έκτορα Νασιώκα και με συμμετοχή των  μελών  της Δημοτικής ομάδας, της συντονιστικής και της διοικούσας επιτροπής της παράταξης επισκέφτηκε  τις γειτονιές και συνομίλησε με φορείς και κατοίκους της συνοικίας.

Η αντιπροσωπία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τρίτης Διαμερισματικής κοινότητας  κ. Κωνσταντίνο Ζέβλα και τον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο για τα ΚΑΠΗ κ. Κωνσταντίνο Τσαούση . Επίσης επισκεπτόμενη την περιοχή ΝΤΑΜΑΡΙΑ ειχε την ευκαιρία να έχει μια σε  βάθος συζήτηση με τους εκπροσώπους των Ρομα  της περιοχής και κατοίκους. Μετά την πολύωρη περιπόδια στη συνοικία ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» κ. Έκτορας  Νασιωκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Μαζί με μέλη και φίλους της παράταξης μας επισκεφτήκαμε τη συνοικία της Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο της απόφασης μας να επισκεπτόμαστε περιοδικά όλες τις συνοικίες και τα χωριά του Δήμου μας. Ξεκινήσαμε από τη Νέα Σμύρνη γιατί θεωρούμε ότι πρόκειται για τη συνοικία με τα πιο οξυμένα προβλήματα και  στην όποια πρέπει να σκύψει  με προτεραιότητα   η Δημοτική αρχή και όλο το Δημοτικό συμβούλιο για να βρει άμεσες και μακροπρόθεσμες λύσεις ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής. Ζήσαμε από κοντά το συνωστισμό μιας τραγικά πυκνοκατοικημένης και υποβαθμισμένης γειτονιάς , όπως είναι τα ΝΤΑΜΑΡΙΑ  και ακούσαμε τα παράπονα κατοίκων για τις συνθήκες που επικρατούν και για περιπτώσεις παραβατικότητας που παρατηρούνται πολλες φορές σε ολόκληρη τη συνοικία. Ειμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τα θέματα στη Δημοτική αρχή και να ζητήσουμε από τον κ. Δήμαρχο να υιοθετήσει την πρόταση των εκπροσώπων των Ρομά και συστήσει το Δίκτυο ROM ,ουτως ώστε να καταστεί δυνατός ενας ολοκληρωμένος σχεδιασμός οριστικής αντιμετώπισης με τη συμμετοχη των ιδίων των Ρομά , ενός προβλήματος που τα επόμενα χρόνια αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως θα καταστεί κοινωνική βόμβα ανάλογη που αντιμετωπίζουν άλλες γειτονιές της πατρίδας μας. Αν δεν αντιδράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά  θα φθάσουμε στο σημείο να μιλάμε για ένα νέο ΖΕΦΥΡΙ στην πόλη μας. Υπάρχουν κοινοτικά προγράμματα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αν καταστρώσουμε όλοι μαζί  ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα με ευθύνη και πρωτοβουλία των ιδίων των Ρομά.  Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ζέβρα και τον κ. Τσαούση για την ευγενή καλοσύνη που είχαν να μας ενημερώσουν  λεπτομερώς για τα θέματα που χειρίζονται και να τους ευχηθώ κουράγιο και δύναμη στο έργο τους. Η παράταξη μας θα τους συμπαρίσταται ενεργά  στην προσπαθεια αντιμετώπισης των θεμάτων που αντιμετωπίζουν.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ