5 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (09-05-2015) στη Λάρισα, καφετέρια – κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μια 42χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, μία 30χρονη, εργαζόμενη ως σερβιτόρα, καθώς και τρεις παίκτες, δύο άνδρες ηλικίας 42 και 59 ετών και μία 50χρονη.

Επιπλέον, αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ηλικίας 23 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα.

Κατά τον έλεγχο, κατέλαβαν την προσωρινά υπεύθυνη και τη σερβιτόρα να διοργανώνουν την διενέργεια του τυχερού παιγνίου τύπου «φρουτάκια», έχοντας θέσει σε λειτουργία έναν κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (server), αποτελούμενο από μία κεντρική μονάδα με διασυνδεδεμένους σ’ αυτόν άλλους δεκατρείς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε τρεις οθόνες των οποίων εμφανίζονταν το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο, στα οποία συμμετείχαν οι τρεις παίκτες.

Από το χώρο του καταστήματος και από την κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής (server),
  • (13) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • (15) οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • (14) πληκτρολόγια και (14) ποντίκια ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • δύο καπνογόνα και
  • το χρηματικό ποσό των (135) ευρώ.

Επιπλέον, από την κατοχή της προσωρινά υπεύθυνης του καταστήματος κατασχέθηκαν δύο πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημη ταινία φορολογίας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος καθώς και την απαιτούμενη άδεια παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ η υπάλληλος-σερβιτόρα  του καταστήματος, στερούταν άδειας εργασίας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για τα, κατά περίπτωση αδικήματα, της παράβαση της νομοθεσίας περί «παιγνίων», της νομοθεσίας περί «βεγγαλικών», του Τελωνειακού Κώδικα και της παράβασης Υγειονομικών Διατάξεων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ