Σ.Δ.Ε. ΦΥΛΑΚΩΝ: ΟΤΑΝ Η ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κουκούτσια φρούτων, ξυλάκια από σουβλάκια, τριμμένο χαλίκι, ψίχα ψωμιού, άχρηστα χαρτόνια και ανακυκλώσιμα υλικά με υπομονή, έμπνευση και μεράκι έγιναν έργα ζωγραφικής, κορνίζες, χειροποίητα κοσμήματα, ξυλόγλυπτα και λευκώματα συνταγών, τάβλι και κομπολόγια για να γιορτάσουν σήμερα-εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές-  με μια έκθεση τα 10 χρόνια λειτουργίας του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, του πρώτου σχολείου που λειτούργησε σε φυλακή της χώρας!

«Τα έργα αντιπροσωπεύουν τον ψυχισμό και τον εσωτερικό κόσμο των εγκλείστων, είναι ένα στίγμα της δουλειάς τους που διεκδικεί το δικαίωμα στη μάθηση και την επανένταξη, ενώ τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα σπάζοντας ουσιαστικά τους φραγμούς ετών. Στόχος όλων να κάνουμε επιτέλους την επανένταξη πραγματικότητα», τονίστηκε από τους ομιλητές στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα συνεχισθούν την Τρίτη 12/5 με ομιλία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και πρώην διευθυντή του σχολείου ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» Δημήτρη Δεληγιάννη με θέμα «Διδάσκοντας σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες», ενώ ο σύμβουλος του ΔΣΛ Γιάννης Γιαγλάρας  θα αναφερθεί στη σχέση εκπαίδευσης και επανένταξης.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 14/5 με τον πανεπιστημιακό Χρήστο Γκόβαρη να αναπτύσσει το θέμα «Μετανάστευση και εκπαίδευση- Διδάσκοντας σε πολυπολιτισμικό σχολείο».

Οι ομιλίες- συζητήσεις θα γίνονται στις 7 το απόγευμα, ενώ οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από 10.30-13.30 και από 18.00-22.00.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ