‘’ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’: ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Βολές κατά της δημοτικής αρχής και του δημάρχου για τη σύμβαση που υπέγραψε με ιδιώτη κτηνίατρο για τα αδέσποτα και ειδικότερα για την απευθείας ανάθεση του έργου, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η “Δράση Πολιτών”. Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα παρακάτω:

“Στις 27/2/2015 ο κ. Σαρχώσης συνήψε με ιδιώτη κτηνίατρο, έναντι 3.000 ευρώ, σύμβαση διαχείρισης του αδεσπότου ζωικού κεφαλαίου που εντοπίζεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τυρνάβου, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Η ‘’Δράση Πολιτών’’, χωρίς να αμφισβητεί καθόλου την επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια του συγκεκριμένου ιδιώτη κτηνιάτρου, στηλιτεύει την πρακτική των απευθείας αναθέσεων του κ. Σαρχώση, γιατί πιστεύουμε ότι υποσκάπτει τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου, εκμαυλίζει συνειδήσεις και δημιουργεί ένα πελατειακό μηχανισμό που πνίγει κάθε ευεργετικό και θεμιτό επαγγελματικό ανταγωνισμό, για να εξυπηρετήσει κοντόθωρες οικονομικές επιδιώξεις των διοικούντων.

Ενθυμούμεθα ότι ο κ. Σαρχώσης στο παρελθόν, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, κατέκρινε ως αδιαφανείς δοσοληψίες τις απευθείας αναθέσεις των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. Τώρα, όμως, φαίνεται να αθετεί την προηγούμενη λογική του. Προφανώς, θέλει να εκμεταλλευθεί τη νέα του θέση, για να αποκομίσει και τα συνεπακόλουθα οφέλη. Τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών, να ξέρει όμως ότι θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσει δημόσια για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί με τις απευθείας αναθέσεις.

Όσον αφορά στη διαχείριση του αδεσπότου ζωικού κεφαλαίου, οι θέσεις της ‘’Δράσης Πολιτών’’ παραμένουν διαυγείς και κρυστάλλινες. Η δική μας λογική προωθεί την ιδέα μιας κτηνιατρικής δημοτικής δομής, τη συνεργασία με τους φιλοζωικούς και κτηνιατρικούς Συλλόγους, την ευαισθητοποίηση των πολιτών με τις κατάλληλες ενημερωτικές δράσεις και, προπάντων, την αποφυγή των απευθείας αναθέσεων, που αμαυρώνουν την οικονομική διαχείριση στο Δήμο, προσβάλλουν έντιμους επαγγελματίες και εγείρουν εύλογες υποψίες αθέμιτου πλουτισμού”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ