ΜΕ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Θερμή» υποδοχή με αποδοκιμασίες, συνθήματα και φειγ-βολάν επιφύλαξαν το απόγευμα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση που πραγματοποίησε επίσκεψη-αστραπή στη Λάρισα, μέλη της κατάληψης «Ντουγρού» που τον περίμεναν στην είσοδο του Δημαρχείου.

Νωρίτερα ο Γ. Πανούσης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στη Γενική Αστυνομική Δ/νση  Θεσσαλίας και την ΠΥΛ, όπου εξήρε το έργο που προσφέρεται, αναγνώρισε τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και επανέλαβε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας.

Στο περιθώριο της συνάντησής του με το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη μιλώντας στους δημοσιογράφους διέψευσε τις φήμες περί διπλής παραιτήσεώς του τονίζοντας χαρακτηριστικά «… δεν λειτουργώ με βάση τις φήμες, ωστόσο από τη στιγμή που δεν είμαι εκλεγμένος και δεν μπήκα μέσω… ΑΣΕΠ, η παραίτησή μου βρίσκεται πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑναφερόμενος στη διαπραγμάτευση ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι «βλέπει συμφωνία μέσα στον Ιούνιο», έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως κατά την άποψή του «… το μέλλον της χώρας παίζεται σε μια ζαριά, έτσι οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν με σύνεση και σε  βάθος χρόνου κατά τη διάρκεια της τετραετίας».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Ερωτήσεις σχετικά με το συγκεντρωμένο πλήθος που τον αποδοκίμαζε απηύθυνε ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη προς το δήμαρχο Λαρισαίων, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την κατάληψη «Ντουγρού» αλλά και την επέμβαση της αστυνομίας.

«Τους περιμένω πάντα στο γραφείο μου να το συζητήσουμε», ήταν η επωδός Καλογιάννη.

Σημειώνεται ότι κατά την αποχώρησή του, που έγινε χωρίς παρατράγουδα παρά τις έντονες αποδοκιμασίες, ο Γ. Πανούσης στράφηκε προς το μέρος των διαδηλωτών ενώ φεύγοντας έσκυψε και πήρε φέιγ-βολάν που είχαν ρίξει οι διαμαρτυρόμενοι.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ