ΠΑΜΕ: ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ» ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ Ε.Κ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

 

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φαρσάλων, εξέδωσε η γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ επισημαίνοντας ότι ασκεί εργοδοτικό συνδικαλισμό. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Όπως κάνουν όσοι θέλουν να κρύψουν κάτι, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που ελέγχουν το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων με νοθεία και κόλπα, έκαναν πρόσφατα χωρίς καμία δημοσιότητα, εκλογές για να αναβαπτίσουν τον εαυτό τους, προκειμένου να συνεχίσουν να κρατούν υποταγμένους τους εργαζόμενους στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, πετώντας ύπουλα έξω για δεύτερη φορά, το σωματείο Οικοδόμων που δεν το ελέγχουν, αφού τα άλλα σωματεία τα έφτιαξαν για να διαμορφώνουν απλά συσχετισμούς για το ΕΚΦ και την ΓΣΕΕ, αφού ποτέ δεν είχαν λειτουργία και δράση.

Τώρα, για συνέδριο και συζήτηση, τι να την κάνουν, αφού όχι μόνο είναι απόντες από κάθε εργατικό πρόβλημα και εχθρικοί απέναντι σε κάθε ιδέα αγώνα, φτάνει να δει κανείς ότι ούτε για την 1η Μάη δεν έκαναν συγκέντρωση, αλλά λειτουργούν ως στήριγμα της εργοδοσίας της οποίας έχουν την εύνοια, ενώ η πλειοψηφία των εργαζόμενων αντι να τους βλέπει σαν αποκούμπι, τους φοβάται.

Για τον έλεγχο του Εργατικού Κέντρου Φαρσάλων, έχουν ως βάση το επιχειρησιακό σωματείο του εργοστασίου της ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ, που είναι σημαιοφόρος του εργοδοτικού συνδικαλισμού, αφού έχει συμφωνήσει σε όλα τα αντεργατικά μέτρα της εργοδοσίας (μειώσεις μισθών, εκ’ περιτροπής εργασία, απολύσεις, κλπ) λέγοντας πάντα στους εργαζόμενους ότι αν δεν δεχθούν αυτά που θέλει η εργοδοσία θα κλείσει η επιχείρηση ή θα κάνει απολύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για 2 μήνες, δεν έβγαλαν  τσιμουδιά.

Όμως μόνο ο έλεγχος του σωματείου της ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, δεν αρκούσε για να ελέγχουν απόλυτα το Ε.Κ Φαρσάλων, γι’ αυτό έστησαν παράλληλα ορισμένα σωματεία-σφραγίδες με ανύπαρκτη λειτουργία και δράση και όμως εμφανίζουν ότι έχουν γραμμένα και ψηφίσαντα πολλές εκατοντάδες μέλη το καθένα, σε μια πόλη των 10.000 ανθρώπων, όπως τα Φάρσαλα. Μέσα απ’ αυτά κάνουν νοθεία (με διπλοψηφίες, συμμετοχή ανύπαρκτων ή άσχετων ατόμων) για να διαμορφώνουν τον συσχετισμό

Σε μια περίοδο που οι δυσκολίες συμμετοχής των εργατών και στα πιο δραστήρια συνδικάτα, μεγάλωσαν λόγω των συνεπειών της κρίσης, αλλά και της υποχώρησης της συμμετοχής στα συνδικάτα, στα Φάρσαλα η συμμετοχή σε σωματεία-σφραγίδες και στις εκλογές τους, φτάνει ή και ξεπερνά και συνδικάτων των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Λάρισα, κ.α)!  Κι όμως, αυτό το Ε.Κ και τα σωματεία του δεν έχουν κάνει ούτε μια απεργία, ούτε μια συγκέντρωση, ούτε μια παρέμβαση για προβλήματα των εργαζομένων, ούτε μια συνέλευση. Πιο συγκεκριμένα:

Το «σωματείο» ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, στις τελευταίες εκλογές του (5/11/2012) παρουσίαζε 592 μέλη, εκ’ των οποίων τα 502 είχαν πληρώσει τις συνδρομές τους και ψήφισαν για Δ.Σ και 473 για αντιπροσώπους στο ΕΚΦ, χωρίς όμως να αναγράφεται στην κατάσταση ψηφισάντων ποιοι ήταν αυτοί που δεν ψήφισαν για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο.

Η Γενική Συνέλευση αυτού του «σωματείου» που εκλέχτηκε η Εφορευτική Επιτροπή έγινε στις 5/11/2012, ημέρα Δευτέρα από τις 12 έως τις 1 το μεσημέρι, δηλαδή σε ημέρα και ώρα εργάσιμη και παρ’ όλα αυτά ήταν παρόντα και ψήφισαν 61 μέλη και μάλιστα σε ένα σωματείο που δεν έχει καμία λειτουργία και δράση!

Οι 3 που εκλέχτηκαν στην Εφορευτική Επιτροπή να σημειώσουμε ότι δεν ήταν στην Γ.Σ, αφού δεν αναγράφονται στην κατάσταση ψηφοφορίας ως ψηφίσαντες για Εφορευτική. Τα 4 από τα 5 άτομα που εκλέχτηκαν στο Δ.Σ δεν ήταν ούτε και αυτά, αφού δεν αναγράφονται στον κατάλογο ψηφοφορίας για Εφορευτική.  Κι όμως στις 1 το μεσημέρι, οι 3 της Εφορευτικής, φέρονται ότι ανέλαβαν καθήκοντα έως τις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας και έκαναν εκλογές, όπου ψήφισαν 502 για Δ.Σ και 473 για αντιπροσώπους, από τα 592 μέλη. Δηλαδή, ψήφιζαν 84 άτομα την ώρα! Αυτό σημαίνει ότι έξω από το Ε.Κ Φαρσάλων υπήρχε όλο το μεσημέρι συνεχή ουρά δεκάδων μέτρων, κάτι που δεν γίνεται σε κανένα σωματείο σε όλη τη χώρα, ούτε σε βουλευτικές εκλογές!  Σ’ αυτό το σωματείο, υπάρχουν γραμμένα 8 άτομα στην κατάσταση ψηφοφορίας , τα οποία ξαναψήφισαν μια βδομάδα αργότερα (12,13/11/2012), στο σωματείο της ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ.  Το 1 είναι μέλος του Δ.Σ, 1 της Ε.Ε, 2 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι για το ΕΚΦ, 3 ήταν υποψήφιοι και επιλαχόντες αντιπρόσωποι για το ΕΚΦ και 1 απλό μέλος.

Και πάλι δεν έφτανε, γι’ αυτό έστησαν άλλο ένα σωματείο-σφραγίδα, με τον τίτλο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, δηλαδή και δεύτερο εργατοϋπαλλήλων στα Φάρσαλα, φαίνεται ότι υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον και συνωστισμός για να συνδικαλιστούν στα Φάρσαλα!  Τι σύμπτωση. Κι’ αυτό το σωματείο στις τελευταίες εκλογές του (27/9/2012), σε σύνολο 586 μελών, παρουσίαζε 502 οικονομικά ταχτοποιημένα μέλη που ψήφισαν για Δ.Σ και 477 για αντιπροσώπους, χωρίς να αναφέρεται στην κατάσταση ψηφισάντων ποιοί δεν ψήφισαν, όπως και στο άλλο σωματείο. Και εδώ οι εκλογές ήταν ημέρα και ώρες εργάσιμες, οι περισσότερες (9 π.μ έως 6 μ.μ).

Αυτό το «σωματείο» έκανε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 25/9/2012, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και ψήφισαν 26, παρ’ ότι και εδώ ήταν εργάσιμη μέρα και ώρα. Και εδώ τα 2 από τα 3 μέλη που εκλέχτηκαν στην Εφορευτική Επιτροπή δεν ήταν στην Γ.Σ και δεν ψήφισαν για την εκλογή τους.

Σ’ αυτό το «σωματείο» υπάρχουν 11 άτομα στην κατάσταση ψηφισάντων, που ξαναψήφισαν 1 ½ μήνα μετά (12,13/11/2012) και στο σωματείο της ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ. Το 1 είναι μέλος του Δ.Σ, 1 της Ε.Ε, 3 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του ΕΚΦ, 2 ήταν υποψήφιοι και επιλαχόντες αντιπρόσωποι στο συνέδριο του ΕΚΦ και 4 απλά μέλη.

Και πάλι δεν έφτανε, γι’ αυτό έστησαν άλλο σωματείο με τίτλο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Αυτό το σωματείο έκανε Γενική Συνέλευση στις 8/10/2012, στις 12 έως τις 1 το μεσημέρι και ψήφισαν 30 μέλη, παρ’ ότι πάλι ήταν εργάσιμη μέρα και ώρα, χωρίς μάλιστα να αναφέρεται που έγινε.  Και εδώ οι 3 που εκλέχτηκαν στην Εφορευτική Επιτροπή δεν ήταν στην Γ.Σ, αφού δεν αναγράφονται στην κατάσταση ψηφισάντων. Όμως και εδώ αυτοί ανέλαβαν στις 1 το μεσημέρι και μέχρι στις 5.30 μ.μ, έκαναν εκλογές που ψήφισαν 129 μέλη για Δ.Σ που φέρονται ως οικονομικά τακτοποιημένα και 116 για αντιπροσώπους, που ούτε εδώ φαίνονται ποιοι δεν ψήφισαν για αντιπροσώπους, αφού το πρωτόκολλο ψηφοφορίας είναι ενιαίο και έχει 129 ψηφίσαντες πρακτικούς μηχανικούς, που στα Φάρσαλα!  Σ’ αυτό το «σωματείο» υπάρχουν στην κατάσταση ψηφισάντων 7 άτομα που ψήφισαν 1 μήνα μετά (12,13/11/2012) και στο σωματείο της ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ και 1 που ψήφισε και σε τρίτο σωματείο. Τα 2 είναι μέλη του Δ.Σ, 1 της Ε.Ε και 5 απλά μέλη.

Αυτές είναι οι μέρες και τα έργα των εργοδοτικών συνδικαλιστών και στα Φάρσαλα.  Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι της περιοχής, δεν φτάνει να τους έχουν σε ανυποληψία, αλλά να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση του ξεκαθαρίσματος των γραμμών των σωματείων, από τέτοιους συνδικαλιστές, για να μπορέσουν μαζί με τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ να οργανώσουν τους αγώνες απέναντι στην κυβέρνηση, την εργοδοσία και την Ε.Ε, για την ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που χάσαμε την τελευταία πενταετία, αλλά και την διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ