ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ» Κ. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ – ΜΑΪ ΚΟΥ- Κ. ΜΠΛΑΝΤΑ συμμετέχει στις κοινωνικές δράσεις του Europalso και διοργανώνει ομιλία με τίτλο «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Η Άγνοια Βλάπτει Σοβαρά την Οικογένεια» με εισηγήτρια την κ. Στέλλα Φλωρά, Εκπαιδευτικό την Κυριακή, 17 Μαΐου, 18.00-20.30 στο Δημοτικό Θέατρο “Maxim”, στον Τύρναβο, για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η ολοένα αυξανόμενη ενασχόληση των παιδιών και των εφήβων με το διαδίκτυο, σε συνδυασμό με την έλλειψη σχετικών γνώσεων από τους γονείς, δημιουργούν ένα περιβάλλον γεμάτο κινδύνους για τους ανήλικους. Η διαδικασία της εκπαίδευσης και της διαρκούς καθοδήγησής τους, βαρύνει πρωταρχικά την οικογένεια. Γ αυτό και η ενημέρωση των γονέων είναι ζωτικής σημασίας. Ακόμα όμως και αν ο γονέας δεν έχει καθόλου γνώσεις σχετικά με το διαδίκτυο, μπορεί με κατάλληλη ενημέρωση, να συμβάλει σημαντικά στην “θωράκιση” του παιδιού του.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας είναι

Αναλυτική παρουσίαση των κινδύνων που ελλοχεύουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου (κυβερνοβασανισμός, εθισμός, διαδικτυακοί θηρευτές, ακατάλληλο υλικό, φωτογραφίες κλπ.)

Περιγραφή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που προτιμούν τα παιδιά και οι έφηβοι ( Facebook,Stardoll, Snapchat, Skype, Ask.fm κλπ). Ποιά είναι και ποιοί ακριβώς κίνδυνοι απειλούν τα παιδιά και τους εφήβους που τα χρησιμοποιούν; (θα δοθούν συγκεκριμένα παραδείγματα)

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΑ ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΤΩΝ 2013-14.

ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑΔΩΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ