ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Πανελλήνιες 2015: «Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα». Αυτή είναι η περίφημη φράση που έρχεται στο μυαλό όλων των μαθητών που θα κληθούν να διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις στις 18 Μαϊου. Στον λιγοστό χρόνο που απομένει μέχρι την προσεχή Δευτέρα, οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν μερικές χρήσιμες οδηγίες, προκειμένου να αποβάλλουν το άγχος.

Κατά τις ημέρες των εξετάσεων, καλό θα ήταν να κάνετε την προγραμματισμένη επανάληψη, η οποία θα «φρεσκάρει» τις υπάρχουσες γνώσεις σας, χωρίς να προσπαθείτε να μάθετε κάτι την τελευταία στιγμή. Μετά το τέλος κάθε μαθήματος, θα πρέπει να ξεκουράζεστε για ένα μικρό διάστημα για να «καθαρίσει» το μυαλό σας και να προετοιμαστείτε για το επόμενο.

Επιπλέον, καλό θα ήταν να πρροσέχετε τη διατροφή σας κατά την συγκεκριμένη περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήταν χρήσιμο να τρώτε ελαφρά και μικρά γεύματα με αρκετό νερό και φρούτα. Φροντίζετε, επίσης, να συμπληρώνετε οχτώ ώρες ύπνου.

Το προηγούμενο βράδυ, θα πρέπει να τελειώνετε νωρίς την επανάληψη, ούτως ώστε να ξαπλώσετε ήρεμοι στο κρεβάτι σας. Προτού φύγετε για το εξεταστικό κέντρο, Φροντίστε να έχετε φάει ένα καλό πρωινό, αλλά και να είστε έγκαιρα στο σχολείο. Τα απαραίτητα πράγματα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας είναι: ταυτότητα, δύο στυλό, δελτίο εξεταζομένου καθώς και ένα μπουκαλάκι νερό.

Σημειώνεται, ότι απαγορεύεται να κρατάτε μαζί σας κατά την είσοδο στην αίθουσα, διορθωτικό (μπλάνκο), σημειώσεις καθώς και κινητό τηλέφωνο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος του μηδενισμού του γραπτού σας.

Όταν πάρετε στα χέρια σας τα θέματα, θα πρέπει να διαβάσετε όλες τις ερωτήσεις, για να κατανοήσετε τι ακριβώς πρέπει να γράψετε. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου, ως πρόχειρο.

Απαντήστε πρώτα τα θέματα που γνωρίζετε καλύτερα, ενώ αφήστε τα «δύσκολα» για το τέλος.

Μην αγχωθείτε αν δεν γνωρίζετε καλά ένα θέμα ή απλά έχετε «κολλήσει». Μπορείτε να διατυπώσετε την απάντηση με τον δικό σας τρόπο, προκειμένου να μην αφήσετε κενό.

Παράλληλα, θα πρέπει να κρατήσετε την εικόνα του γραπτού σας καθαρή, χωρίς μουντζούρες, προκειμένου να διευκολύνετε τον βαθμολογητή. Στην ουσία, εξηγούμε οτιδήποτε κάνουμε, βάζουμε τίτλους και αναφορές, ούτως ώστε,να μην γίνει κάποια παρανόηση κατά της διάρκεια της βαθμολόγησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ