Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΙΚΑ

Σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από αυτό του Εργατικού Κέντρου βρίσκεται η δημοτική αρχή της Λάρισας σχετικά με την αξιοποίηση του οικοπέδου του ΙΚΑ στο κέντρο της Λάρισας, αφού σε αντίθεση με το κέντρο ο δήμος θέλει να περάσει το οικόπεδο στην ιδιοκτησία του για να το μετατρέψει σε παιδική χαρά.

Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής: “Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, διεκδικεί το χώρο του οικοπέδου του ΙΚΑ, στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ηπείρου, για δημιουργία χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς.

Μετά την απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ να μην προχωρήσει στην ανέγερση κτιρίου του Ιδρύματος, στο συγκεκριμένο  οικόπεδο στο κέντρο της πόλης και τη διενέργεια διαγωνισμού, για τη μίσθωση γραφείων για τη στέγαση των υπηρεσιών του Ιδρύματος στη Λάρισα, ο Δήμος Λαρισαίων διεκδικεί την απόδοση του συγκεκριμένου και ιδιαίτερα σημαντικού ελεύθερου χώρου, προς όφελος της πόλης  και των κατοίκων της.

Βασική θέση της δημοτικής αρχής, είναι η διεκδίκηση των ελεύθερων και αδόμητων χώρων και η διαμόρφωση τους σε κοινόχρηστους,  με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη μας. Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμος Λαρισαίων ζητά από τη διοίκηση του ΙΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο, την παραχώρηση του οικοπέδου προκειμένου εκεί να διαμορφωθεί χώρος πρασίνου με παιδική χαρά.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, το αμέσως προσεχές διάστημα, θα επιδιώξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, όπου θα θέσει το αίτημα, ζητώντας μάλιστα την, όσο το δυνατόν, ταχεία ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com