ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟ

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 28χρονος, υπήκοος Πακιστάν και δύο ημεδαποί, ένας 59χρονος και μια 19χρονη, κατηγορούμενοι για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αλλά και σε βάρος τεσσάρων ακόμη ημεδαπών, από τους οποίους δύο 67χρονες, μια 51χρονη και ένας 22χρονος, περιλαμβάνει τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί οι τρεις συλληφθέντες μετέβησαν σε Υπηρεσία του Δήμου Λάρισας, όπου αποπειράθηκαν, προσκομίζοντας συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου, να εξαπατήσουν αρμόδια υπάλληλο, ώστε να βεβαιωθεί σε δημόσιο έγγραφο το αναληθές γεγονός της αναγνώρισης ανήλικου εκτός γάμου τέκνου, από τον 28χρονο αλλοδαπό, με σκοπό τη νομιμοποίηση του στη χώρα μας.

Οι τρεις δράστες έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 28χρονος αλλοδαπός θα κατέβαλλε, μετά το πέρας της διαδικασίας,  το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ στον 59χρονο, στη 19χρονη, αλλά και σε 22χρονο συνεργό τους, που τυγχάνει βιολογικός πατέρας του υπό αναγνώριση τέκνου.

Για την παράνομη σύνταξη της ψευδούς συμβολαιογραφικής πράξης αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 67χρονης συμβολαιογράφου και των εμφανιζόμενων ως μαρτύρων, ηλικίας 67 και 51 ετών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τρία κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ και
  • φωτοαντίγραφο της πράξης αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ