Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ…

«Διαβάζοντας το βιβλίο του Θέμη Κοτσιφάκη  είναι σαν να ζεις την περιπέτεια της Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα από… μέσα. Ο συγγραφέας εκφράζει την αγωνία όλων για την απαξιωτική   αντιμετώπισή της από όλες τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, την ώρα που αφηγείται την ίδια της την περιπέτεια!»

Αυτά τονίστηκαν την Πέμπτη, στο Χατζηγιάννειο  Πνευματικό Κέντρο στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη  με τίτλο «Από το ’04 στο ’14, Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση: διαθέσιμη για διάλυση».

Σε σύντομη τοποθέτησή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη  έκανε λόγο για «… ευτυχή συγκυρία της παρουσίασης του βιβλίου την εποχή των αλλαγών στην Παιδεία αλλά και της επαναπρόσληψης  των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους αγώνες του προέδρου της ΟΛΜΕ και στον πόλεμο που δέχεται η ίδια η δημόσια εκπαίδευση «… με τους γονείς και τους μαθητές να βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα κυκεώνα μεταρρυθμίσεων που μέχρι τώρα οδήγησαν σε εμπορευματοποίηση της Παιδείας».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔιαφωτιστικό χαρακτήρισε το έργο του Θέμη Κοτσιφάκη  η πρόεδρος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας Ερμίνα Μαγαλιού, η οποία περιέγραψε  έναν «… οξυδερκή και αγωνιστή συνάδελφο που έζησε τα πράγματα από μέσα, περιγράφοντας την ποιότητα μιας Παιδείας που αφορά όλους μας», ενώ για το βιβλίο μίλησαν ακόμη ο πρόεδρος του Δ.Σ ΚΕΜΕΤΕ-ΟΛΜΕ Παύλος Χαραμής, η εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα Άννα Κοκκάρα  και ο ίδιος ο συγγραφέας που στάθηκε ιδιαίτερα στην καταστροφική μνημονιακή  πολιτική και τις διαθεσιμότητες σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ