ΣΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στις 20 του Μάη θα γίνει η πορεία ειρήνης που διοργανώνει κάθε χρόνο η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, αφού ο Μάϊος έχει καθιερωθεί ως Μήνας φιλειρηνικής, αντιπολεμικής δράσης. Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου η φετινή πορεία γίνεται σε μια περίοδο που η ανθρωπότητα περνάει δύσκολες στιγμές από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα σε βάρος λαών και χωρών.

Η ΕΕΔΥΕ στο 17ο  Συνέδριό της, το Δεκέμβρη του 2014, προχώρησε σε μια αναλυτική εξέταση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον κόσμο και στην ευρύτερη περιοχή. Έριξε φως στις αιτίες των επεμβάσεων (ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΗ – ΠΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ – ΙΡΑΚ – ΛΙΒΥΗ – ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ – ΣΥΡΙΑ – ΚΕΝΤΡΟ- ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΜΑΛΙ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ). Έδειξε Το οικονομικό υπόβαθρο των εξελίξεων, τα κίνητρα και τις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού. Σε συνθήκες βαθιάς κρίσης του συστήματος, δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί και οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες και τις συμμαχίες τους. Είναι ενωμένοι απέναντι στην εργατική τάξη και τους λαούς, όμως έχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. Αυτό φάνηκε και φαίνεται καθαρά στους πολέμους, στις επεμβάσεις στην ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, στη ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, στο αιματοκύλισμα του λαού της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ και αλλού. Η μοιρασιά γίνεται στη βάση του συσχετισμού δύναμης (πολιτικής – στρατιωτικής – οικονομικής) των ανταγωνιζόμενων αστικών τάξεων των χωρών. Συμμαχίες, άξονες και αντιάξονες συγκροτούνται στο πλαίσιο και των αλλαγών στους γενικότερους συσχετισμούς στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Η ανάλυση της κατάστασης, ο εντοπισμός των πραγματικών αιτίων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων είναι δύναμη για το κίνημα. Προσανατολίζει την πάλη, εναντιώνεται στις προσπάθειες του ιμπεριαλισμού να θέσει λαούς και κινήματα κάτω από τη δική τους, δηλαδή την ξένη για τα λαϊκά συμφέροντα σημαία. Με αυτά τα εφόδια στη φαρέτρα του το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, με αξιοποίηση της πείρας από τη δράση του, προχωράει.

Η εναπόθεση της ελπίδας στις ιμπεριαλιστικές χώρες της Ε.Ε. δημιουργεί ψευδαισθήσεις και υπονομεύει το αντιπολεμικό κίνημα και σε τελική ανάλυση δυναμώνει συνολικά τον ιμπεριαλισμό και αυξάνει τους κινδύνους και για την ειρήνη και για τους λαούς όλου του κόσμου.

Η ΕΕΔΥΕ κλείνει φέτος 60 χρόνια ζωής και δράσης, 60 χρόνια αντιιμπεριαλιστικών αγώνων. Τα διδάγματα – συμπεράσματα από τη μακρόχρονη πορεία μας, οι θέσεις και η δράση της ΕΕΔΥΕ δίνουν δύναμη στην πάλη μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. με το λαό  νοικοκύρη στο τόπο μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να δυναμώσουν το φιλειρηνικό, αντιπολεμικό κίνημα και να πάρουν μέρος και στην Πορεία Ειρήνης την Τετάρτη 20-05-2015, που θα ξεκινήσει στις 5:30 το απόγευμα από το Μεζούρλο και θα καταλήξει στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας για να τιμήσει τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ και τα 70 χρόνια από την ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ των λαών (στις 9 του Μάη 1945) απευθύνθηκε σε σχολεία της πόλης μας ζητώντας από τα παιδιά να ζωγραφίσουν θέματα Ειρήνης.

Τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι.Κάτσίγρα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 28 Μαϊου και ώρα 7:00 μ.μ.

Καλούμε τους γονείς, τον εκπαιδευτικό κόσμο, τα παιδιά αλλά και κάθε ειρηνόφιλο να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτή την πολύ σημαντική έκθεση.

Διεκδικούμε:

– ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ  ΠΟΛΕΜΟΥΣ

– ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

– ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ

– ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ