ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους διοργανώνει στη Λάρισα ηΠρωτοβουλία αλληλεγγύης στους Τούρκους Αγωνιστές την Τετάρτη 20 Μαΐου προγραμματίζοντας στις 16.30 προσυγκέντρωση στην Πλατεία Εβραίων και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στις φυλακές.

Η δράση ολοκληρώνεται στις 19.00 με συγκέντρωση & πορεία αλληλεγγύης στην Κεντρική Πλατεία (δικαστικό)

Σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης αναφέρονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις των τούρκων αγωνιστών στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επιχείρησης στην Ευρώπη , το διάστημα 15-18 Απρίλη, όπου οι αρχές προχώρησαν με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο στη σύλληψη 13 από αυτούς (7 στη Γερμανία, 4 στην Ελλάδα, 1 στην Ελβετία και 1 στη Γαλλία).

Οι αγωνιστές αυτοί, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), έχουν φυλακιστεί για πολλά χρόνια από το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, σε φυλακές σαν αυτή του Ντιγιαρμπακίρ λόγω της πλούσιας αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης έχουν βασανιστεί και συμμετάσχει σε απεργίες πείνας, πολλοί απ΄ αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κατηγορούνται ότι είναι μέλη του TKP/ML (ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό) το οποίο, όπως και όλες οι αριστερές επαναστατικές οργανώσεις στην Τουρκία, είναι «παράνομο».

Όπως και στις άλλες χώρες, έτσι και στη χώρα μας, οι 4 αγωνιστές που συνελήφθησαν δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά για την ίδια την αγωνιστική/επαναστατική τους δράση, τα πολιτικά τους φρονήματα και για τους αγώνες τους τόσο στην Τουρκία όσο και στις ευρωπαϊκές χώρες όπου πλέον ζουν και εργάζονται.

Ουσιαστικά διώκονται για τις απόψεις και τη δημοκρατική τους δράση!

Στην υποτιθέμενη δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρωτεργάτη το γερμανικό κράτος, έχει αρχίσει να δημιουργείται εδώ και καιρό, με πρόσχημα την τρομοκρατία, ένα αυταρχικό κατασταλτικό νομικό πλαίσιο με κύριο στόχο τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Ευρώπης, με πρώτα θύματα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Η ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης, που διεκδικεί για τον εαυτό της το «πρώτη φορά αριστερά», με αυτή την πολιτική και η υλοποίηση της καταστολής απέναντι στους Τούρκους αγωνιστές στη χώρα μας, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τους αγώνες της αριστεράς. Συγκαλύπτει στην ουσία το πραγματικό πρόσωπο του τούρκικου κράτους και τους πραγματικούς τρομοκράτες των λαών, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Καταγγέλλουμε επίσης την κράτηση και τους βασανισμούς που δέχονται κι άλλοι Τούρκοι αγωνιστές που έχουν διασπαρθεί σε τέσσερεις διαφορετικές φυλακές στην Ελλάδα. Ο Bilgehan Karpat τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης στις φυλακές της Κέρκυρας, γιατί αρνήθηκε να υποστεί τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο. Για τον ίδιο λόγο άλλοι 6 τούρκοι αγωνιστές βρέθηκαν σε καθεστώς απομόνωσης στις φύλακες Λάρισας απομονωμένοι από τους άλλους κρατούμενους με παράλληλη παρεμπόδιση της επικοινωνίας τους με συγγενείς ,αλληλέγγυους και τους δικηγόρους τους. Ας σημειωθεί ότι η διοίκηση των φυλακών Λάρισας έχει καταγγελθεί και από τους υπόλοιπους κρατουμένους για τον αυταρχισμό της και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν πως πρόκειται για στοχοποίηση των αγωνιστών και ποινικοποίηση της πολιτικής τους δράσης απ΄ τους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και τους μηχανισμούς καταστολής που διαθέτουν. Πρόκειται για φρονηματικές διώξεις, στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, της ενίσχυσης της πολιτικής της τρομοκράτησης και της καταστολής, ενάντια στους ίδιους τους λαούς τους, σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε αγωνιστές.

Απαιτούμε:

  • Άμεση απελευθέρωση των Τούρκων πολιτικών κρατουμένων
  • Άμεση παύση κάθε διαδικασίας έκδοσης και απέλασης τους
  • Άμεση παροχή πολιτικού ασύλου

Η ελληνική κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τη ζωή και τύχη αυτών των ανθρώπων».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ