ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΙΜ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κα. Νάντια Βαλαβάνη και Ευάγγελο Αποστόλου, αντίστοιχα, κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τον αποσαφηνισμό των προθέσεων της Κυβέρνησης για την φορολόγηση των κοινοτικών ενισχύσεων και ειδικότερα για το πριμ εγκατάστασης των νέων αγροτών.

«Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προς τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους μας, δεν έχει προηγούμενο. Προεκλογικά τους έταζαν άμεσες πληρωμές και μετεκλογικά τους παίρνουν όλα τα χρήματα από τον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφήνοντάς τους απλήρωτους. Τους έταζαν αφορολόγητες επιδοτήσεις και τώρα θα τους φορολογήσουν και για επιδοτήσεις που έλαβαν από το 2013.

Όμως να αιωρείται η είδηση ότι μπορεί να φορολογηθεί και το πριμ εγκατάστασης των νέων αγροτών, ενός προγράμματος που εν καιρώ μεγάλης κρίσης, έδωσε μια ώθηση σε χιλιάδες νέα παιδιά για να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι Κυβερνώντες οφείλουν να δώσουν άμεσα απάντηση για το αν πρόκειται να φορολογηθούν οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι για το πριμ εγκατάστασης που έλαβαν», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή:

Τον Αύγουστο του 2014 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα εγκατάστασης για τους νέους αγρότες, με το οποίο χιλιάδες νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από ολόκληρη την χώρα, έγιναν αποδέκτες ενός ποσού από 15000ευρώ και πάνω στις περισσότερες των περιπτώσεων, ώστε να ξεκινήσουν το δύσκολο επάγγελμά τους, με μια μικρή βοήθεια.

Η πρόθεση της σημερινής Κυβέρνησης όμως, να φορολογήσει τις επιδοτήσεις για ποσά από 12.000 ευρώ και πάνω, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο και κυρίως στους δικαιούχους του συγκεκριμένου προγράμματος, αφού γίνεται αντιληπτό ότι τα συγκεκριμένα χρήματα μπορεί να αποτελούν κοινοτική ενίσχυση, αλλά είναι χρήματα που πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην επένδυση.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Τι προτίθεστε να κάνετε με την ενίσχυση που αφορά την εγκατάσταση των νέων αγροτών; Θα φορολογηθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας ή όχι;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ