DONNAS’ RAPSODY: ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο “InDONNAtiόn” του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, παρουσιάζει το Σάββατο 23 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. μια πρωτότυπη μουσική παράσταση σε διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Το ιδίωμα – highlight της παράστασης αποτελεί ο μοναδικός συνδυασμός μουσικής και χορογραφημένης κίνησης!

Πρόκειται για ένα μουσικό «ταξίδι» με στάσεις σε τραγούδια «σταθμούς»  ελληνικά και ξένα. Ξεκινώντας με τραγούδια εμπνευσμένα από την κλασική μουσική, το ταξίδι συνεχίζεται με δημοφιλείς μπαλάντες και κινηματογραφικά soundtrack,  γκόσπελ, τζαζ, ποπ, αλλά και συνθέσεις νέων δημιουργών. Με νεανική διάθεση 40 γυναίκες συμπράττουν επί σκηνής και ερμηνεύουν μοναδικά Queen, Χατζιδάκι, Cristina Aguilera, Eric Clapton και Abba!

Ο τίτλος της συναυλίας είναι εμπνευσμένος από το θρυλικό τραγούδι του συγκροτήματος των Queen “Bohemian Rapsody”.

Η επιμέλεια της κίνησης ανήκει στην ταλαντούχα χορογράφο Φαίη Σούκου και guest χορευτής είναι ο Ηλίας Μπαγεώργος.  Η πιανίστρια Φρόσω Αστ. Κτιστάκη συνοδεύει στο πιάνο, ενώ μικρό ορχηστρικό σύνολο αποτελείται από τους Σπύρο Παππά (κιθάρα) και Γιάννη Μακρυγιάννη (κρουστά).

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 8€ (κανονικό) και 5€ (μαθητικό – φοιτητικό – ανέργων) και η προπώλησή & κράτηση θέσεων γίνεται στο τηλέφωνο 6955 995161 ενώ το ταμείο στο ΔΩΛ θα λειτουργεί από 21/05 έως 23/12 (11πμ-2μμ & 6μμ-9μμ).

Λίγα λόγια για το φωνητικό σύνολο “InDONNAtiόn”

Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο δημιουργήθηκε το 2012 από τον καταξιωμένο μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη και απαρτίζεται από μονωδούς και επαγγελματίες μουσικούς.

Η γέννηση του συνόλου προέκυψε μέσα από την ανάγκη των γυναικών – μελών να διευρύνουν τα όρια της τέχνης τους και να πειραματιστούν με παλαιά και νέα είδη μουσικής. Σκοπός είναι η διάχυση της ποιοτικής χορωδιακής τέχνης ως πηγή έμπνευσης και μέσο για την αναβάθμιση του πολιτιστικού γίγνεσθαι του τόπου μας.

Το όνομα “InDONNAtiόn” αποτελεί λογοπαίγνιο του μουσικού όρου Intonation (τονικότητα του ήχου) και της λέξης Donna (γυναίκα) .

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συνόλου είναι η πρωτότυπη χορογραφημένη προσέγγιση της χορωδιακής μουσικής με μοναδικό συνδυασμό κίνησης και ήχου.

Οι παραστάσεις χαρακτηρίζονται από άψογη ερμηνεία και υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο σε απαιτητικό ρεπερτόριο. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις, ενώ στο ρεπερτόριο περιλαμβάνονται έργα κλασικής μουσικής, αλλά και συνθέσεις σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Επίσης, συνθέτες διεθνούς κύρους έχουν ήδη προτείνει τη σύνθεση έργων για την InDonnatiόn.

Στο διάστημα 2012-2015 το σύνολο “InDONNAtiόn” έχει πραγματοποιήσει επιλεγμένες παραστάσεις σε χώρους τέχνης και πολιτισμού (Ιόνιος Ακαδημία Κέρκυρας, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας) και έχει συμπράξει με ποικίλα και επιτυχημένα μουσικά σύνολα (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Λάρισας, Μουσικός Σύλλογος Λάρισας, μουσικό σχήμα Opera Chaotique κ.ά.). Παράλληλα διαγράφει μια σημαντική πορεία στα τοπικά τεκταινόμενα στηρίζοντας οργανισμούς και δράσεις κοινωνικής προσφοράς (Κέντρο Αποκαταστάσης Animus, Αρωγή, συμμετοχή στο Αντικαρκινικό Συνέδριο κ.ά.).

Από το 2014 έχει ενταχθεί στα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΤΙΣΤΑΚΗ

Ο Δημήτρης Κτιστάκης ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Saarland, όπου απέκτησε Δίπλωμα Καθηγητή Πιάνου καθώς και 3 Μεταπτυχιακά Διπλώματα. Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής επί 10 συνεχή έτη φωνητικών συνόλων, Α’ μαέστρος της πολυβραβευμένης χορωδίας Μadrigalchor Dillingen και υπότροφος του Ιδρύματος Richard Wagner. Υπήρξε μέλος κριτικών επιτροπών σε διαγωνισμούς χορωδιών της Γερμανίας και διηύθυνε χορωδίες σε επίσημες τελετές του κρατιδίου του Saarland. Πλήθος συναυλιών του μεταδόθηκαν ζωντανά από το γερμανικό ραδιόφωνο. Συνδιηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων σε παραγωγές όπερας, οπερέτας και μιούζικαλ. Δίδαξε το μάθημα Διεύθυνση Φωνητικών Συνόλων Ι & ΙΙ στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα, ο Δημήτρης Κτιστάκης είναι καθηγητής πιάνου και θεωρητικών στο ΔΩΛ, καλλιτεχνικός Διευθυντής των Ορχηστρών του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, του Γυναικείου φωνητικού συνόλου Λάρισας ‘InDONNAtiόn’ και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας στον τομέα της διεύθυνσης χορωδίας. Στο ενεργητικό του υπάρχουν ηχογραφήσεις για το γερμανικό ραδιόφωνο και τηλεόραση καθώς και εμφανίσεις ως σολίστ, μαέστρος και συνοδός μουσικών συνόλων στη Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ρουμανία, Ισπανία και Ιταλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ