MANDELAS  TOURS: 4HMEΡH ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Πρόγραμμα τετραήμερης εκδρομής στην Ικαρία που ξεκινά στις 26 Ιουνίου ανακοίνωσε το γραφείο τουρισμού Mandelas Tours. Το πρόγραμμα της εκδρομής διαμορφώνεται ως εξής:

1η μέρα -2η μέρα : 26/6-27/6/15

Αναχώρηση από την πόλη μας  στις 1 το βράδυ της Παρασκευής. Με ενδιάμεσες στάσεις στην διαδρομή φτάνουμε στον Πειραιά ,από όπου θα πάρουμε το πλοίο νωρίς το πρωί στις 8:00 για Ικαρία. Φτάνουμε το μεσημέρι περίπου στις 15.30 στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου που ανήκει στο νομό Σάμου. Αποβίβαση στο λιμάνι του Εύδηλου.   Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Διαν/ση.

3η μέρα : 28/6/15

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την  Βόρεια  Ικαρία.  Περιήγηση στον Αρμενιστή. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για να επισκεφθούμε τη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό Μοναστήρι Μόντε του 15ου αι. που είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το παραδοσιακό οινοποιείο των Ραχών με το εντυπωσιακό πέτρινο πατητήρι, τα παραδοσιακά πήλινα πιθάρια, και τη μοναδική θέα στο καταγάλανο Ικάριο Πέλαγος και φυσικά το φημισμένο κεφαλοχώρι Χριστός Ραχών που είναι κτισμένο στις πλαγιές του βουνού Φύτρου και περιβάλλεται από πεύκα, δάση δρυός και αμπελώνες!.

Η μεγάλη ιδιαιτερότητα αυτού του τόπου όμως είναι τα χαλαρά ωράριά του, δηλαδή αν και κατά τη διάρκεια της μέρας φαίνεται έρημος και “κοιμισμένος”, ουσιαστικά αρχίζει να “ζωντανεύει” σιγά σιγά τα απογεύματα, ενώ τα βράδια, οι κάτοικοι βγαίνουν έξω για να ψωνίσουν, να δειπνήσουν και να διασκεδάσουν στις ταβέρνες και στις καφετέριες της πλατείας! Η περιοχή λόγω των χαλαρών της ρυθμών, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής αφού συγκεντρώνει το ενδιαφέρων πολλών τουριστών που θέλουν να ζήσουν έστω και για λίγο αυτή την ανέμελη ζωή από κοντά.

Θα περπατήσουμε στην πλατεία του χωριού και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Μοιάζει μ’ ένα φυσικό μπαλκόνι που η ματιά μας θα γεμίσει από την καταπράσινη φύση και το απέραντο γαλάζιο που κυριαρχεί στον ορίζοντα. Σεργιανίζοντας τα πλακόστρωτα δρομάκια του οικισμού θα εντυπωσιαστούμε από την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, τις εκκλησιές και τα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Μετά το μεσημέρι αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον παραθαλάσσιο οικισμό Νας, που είναι κτισμένος σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία και διακρίνεται για τη μαγευτική του θέα προς το φαράγγι της Χάλαρης και το γραφικό ορμίσκο, όπου βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος και η προκυμαία όπου βρίσκονταν το αρχαίο λιμάνι. Εδώ θα απολαύσουμε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού και ένα από τα ομορφότερα του Αιγαίου και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Για τη συνέχεια της βραδιάς, σάς προτείνουμε συμμετοχή σε ένα αυθεντικό κεφάτο Ικαριώτικο Πανηγύρι που όμοιό του δε συναντιέται πουθενά.

Όλα τα Ικαριώτικα πανηγύρια είναι ονομαστά και όποιος έχει συμμετάσχει σε ένα από τα πολλά που γίνονται όλο το χρόνο και κυρίως το καλοκαίρι δεν το ξεχνά ποτέ. Τα τοπικά εδέσματα συνοδεύονται από το υπέροχο, δυνατό κόκκινο κρασί που φτιάχνουν οι ντόπιοι και το οποίο σηκώνει γλέντια και χαρές στα βήματα του πασίγνωστου ικαριώτικου σκοπού ενώ δεσπόζουσα θέση κατέχουν τα πειράγματα, τα παιγνίδια και οι σάτιρες. Στόχος όλων είναι η καλοκαιρινή έκσταση και το γλέντι μέχρι τελικής πτώσης! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα :  29/6/15

Πρωινό και αναχώρηση για εκδρομή στη Νότια πλευρά του νησιού. Θα επισκεφθούμε τη γραφική μικρή πολιτεία του Αγίου Κηρύκου που είναι και η πρωτεύουσα του. Ακολουθεί περιήγησή και περίπατος στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1820/30, το γυμνάσιο (κτίριο νεοκλασικό), την εκκλησία του Αγίου Κήρυκου – και τα δύο αυτά σχεδιασμένα από το Βέλγο αρχιτέκτονα Ντυμπρέ. τα διώροφα καπετανόσπιτα, τα καθαρά σπίτια με τις ανθισμένες αυλές, τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια, που σήμερα στεγάζουν τις διάφορες διοικητικές υπηρεσίες και στο μόλο του λιμανιού θα δούμε να δεσπόζει η Ικαριάδα, το επιβλητικό γλυπτό από μέταλλο που υπενθυμίζει τη σχέση του νησιού με το μύθο του Ικάρου.

Ακολουθεί επίσκεψη στην περιοχή των Θέρμων που είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις περίφημες ιαματικές πηγές της που περιλαμβάνονται μέσα στις 17 σπουδαιότερες της χώρας μας και τις οποίες κάθε χρόνο επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες. Χρόνος για μπάνιο στο σημείο που οι θερμομεταλλικές πηγές αναβλύζουν από τη θάλασσα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. Διαν/ση.

5η μέρα: 30/6/15

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση των εκδρομέων. Αναχώρηση  το  μεσημέρι για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο στις 16:00 και απόπλους για τον Πειραιά. Άφιξη το βράδυ στις 23:50 στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και με τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή ,φτάνουμε  τα ξημερώματα στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 Μεταφορά με ιδιόκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν

 Ναύλα πλοίου σε Γ θέση

 Περιηγήσεις στο νησί

 Διαν/σεις 3, με πρωινό HOTEL ATHERAS KERΑME*

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 230 € το άτομο σε δίκλινο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ. 2492026120,  κιν 6936645118.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ