ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΈΚΘΕΣΗ 12 ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΟΝΝΩΝ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με ασφυκτικά γεμάτες επισκέπτες όλες τις αίθουσες της Πινακοθήκης και τον προαύλιο χώρο εγκαινιάστηκε το Σάββατο 16 του Μάη στην Πινακοθήκη Γόννων η έκθεση 12 Λαρισαίων καλλιτεχνών.

Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Πινακοθήκης, Θάνος Καρώνης. Το σκεπτικό της απόφασης για να γίνει η έκθεση αυτή αλλά και τους δώδεκα καλλιτέχνες παρουσίασε στο κοινό ο καθηγητής τους Γιώργος Τσακίρης, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της έκθεσης, κάνοντας μια αναφορά στο κείμενο της  Άννας Σπανοπούλου- Κωσταρίγκα, φιλολόγου και ιστορικού της τέχνης με το οποίο διερευνά τη δουλειά τους.

Ακολούθησαν δύο σύντομοι χαιρετισμοί του Δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου και του δωρητή της Πινακοθήκης, καθηγητή Ζήση Παπαδημητρίου ενώ ένα παραμύθι για μεγάλους με τον τίτλο «Η βιογραφία μιας βρύσης» που εμπνεύστηκε, από έναν πίνακα-σύνθεση του Δημήτρη Παλάντζα και έγραψε η ίδια, διάβασε η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου φίλων της Πινακοθήκης,  Φλώρα Γουγουλιά, αφιερώνοντάς το στους δώδεκα νεαρούς και νεαρές καλλιτέχνες.

2015.05.16         . .  033Οι καλλιτέχνες που εκθέτουν έργα τους είναι οι : Ανδρεάδη Πελαγία, Δαλάκα Αλεξάνδρα , Δόβρης Ηλίας, Κουλιού Βασιλίνα, Κωτούλας Κωνσταντίνος, Κωτούλα Χρύσα, Οικονόμου Δήμητρα, Παλάντζας Δημήτρης,  Παναγιώτου Μαρία, Παππά Μαρία, Ρεβήσιος Χαράλαμπος και Τσόγκα Ιωάννα και είναι όλοι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Τα εγκαίνια τίμησαν, εκτός του δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου, το ζεύγος Κριστιάνε και Ζήσης Παπαδημητρίου, ο αντιδήμαρχος Γόννων, Χρήστος Τσούγιας, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Τυρνάβου, Κώστας Κουλιός , ο πρόεδρος τους Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, οι δημοτικές σύμβουλοι, Πανάγου Ελευθερία και Τσιόπα Γεωργία, εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής και πλήθος δημοτών και ξένων επισκεπτών.

Όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων της Πινακοθήκης, η Πινακοθήκη και η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο από τις 19:00 μέχρι τις 21:00 το βράδυ και κάθε Κυριακή από τις 10:30 μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι. Η παρούσα έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιούνη 2015.

Για καθημερινές επισκέψεις σχολείων ή γκρουπ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την Πινακοθήκη και την έκθεση μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη του Δ.Σ. : Γουγουλιά Φλώρα (2495-031.801 και 6979-147.755) και Παπακανάκη-Πανδρεμμένου Μαίρη (2495-031.137 και 6978-046.399).

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες : Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ