ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΕΡΥΣΙΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Με τη φράση “Το τάξιμο σπίτι δε χαλάει κ. Διευθύντρια», η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών β/βαθμιας επιτίθεται στην περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης για το γεγονός ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της οι καθηγητές που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις παραμένουν απλήρωτοι. Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

«Την Τρίτη 21 Απριλίου το Δ.Σ. ΕΛΜΕ Λάρισας αποφάσισε να προβεί σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης καθώς και  της Περ/κής Δ/νσης Θεσσαλίας  για τη μη καταβολή σε πεντακόσιους(500) περίπου συναδέλφους , των δεδουλευμένων τους στις περσινές Πανελλαδικές Εξετάσεις (Ιούνιο 2014).

Η δυναμική κινητοποίηση και  διεκδίκηση είναι συνδικαλιστικό καθήκον όλων όσων θέλουν να τιμούν την ψήφο των συναδέλφων .

Για κάποιους άλλους καθήκον των καιρών είναι η δημιουργία θετικού προφίλ  της συγκυβέρνησης και όσων τους διόρισαν σε θέση ευθύνης.

Στη λογική αυτή ,την Παρασκευή 24 Απριλίου βιώσαμε αγωνιώδεις  προσπάθειες  της  νέας Διοίκησης καθώς και των ομοϊδεατών συνδικαλιστών της , να ματαιωθούν οι παραστάσεις διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Λάρισας  με το πρόσχημα  πως “η ικανοποίηση του αιτήματος σας έχει δρομολογηθεί και δεν υπάρχει λόγος για διαμαρτυρίες και καταλήψεις”.

Εννοείται πως αυτές οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό διότι το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Έχοντας ήδη περάσει σχεδόν ένας μήνας  ξεκινούν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις  χωρίς οι 500 συνάδελφοι να έχουν πάρει τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά από τις περσινές!!!

Η ΔΑΚΕ δυστυχώς δικαιώθηκε. Η ανακολουθία λόγων και έργων συνεχίζεται. Κυρίες και κύριοι μην εμπαίζετε το συνάδελφο. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.

Βέβαια άπαντες γνωρίζουμε πως “το τάξιμο σπίτι δε χαλάει ”.

Η ερώτηση είναι μία: σε ποια φάση βρίσκεται επιτέλους η καταβολή των περσινών δεδουλευμένων;

Η ΕΛΜΕ Λάρισας δεν “ άργησε μια μέρα” κ. Διευθύντρια. Ήρθε στην ώρα της. Εσείς αργείτε ένα μήνα… προς το παρόν.

Κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους (αποπληρωμή κομματικών γραμματίων) κι εμείς το καθήκον μας(υπεράσπιση και δυναμική διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων του μαχόμενου εκπαιδευτικού της τάξης).

Ευτυχώς βαδίζουμε σε διαφορετικούς δρόμους!!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ