OI ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΤΗΣ EΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ PETER JARVIS, TED FLEMING ΚΑΙ PETER MAYO ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων,  διοργανώνει  στις 20-21 Ιουνίου  2015 στο Αμφιθέατρο   της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα, Μεζούρλο),  Διεθνή Συνδιάσκεψη   με τίτλο «Adult education and local society» (Εκπαίδευση Ενηλίκων και Τοπική Κοινωνία).

Τρεις κορυφαίοι στο διεθνές επίπεδο ριζοσπάστες  στοχαστές της εκπαίδευσης  ενηλίκων, οι  κ.κ. Peter Jarvis, Peter Mayo και Ted Fleming  θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και τις πρακτικές τους και επίσης θα συζητήσουν με τους συνέδρους σε ό,τι αφορά ένα βασικό θέμα του προγράμματος («Πόλη που μαθαίνει»), που αποτελεί ταυτόχρονα πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με Φορείς της Πόλης.

«Η πόλη που μαθαίνει» είναι ένα καινοτόμο σχέδιο, που έχει ως σκοπό να παρέμβει δυναμικά στο πεδίο της διά βίου μάθησης. Με σοβαρότητα και υψηλού επιπέδου επιστημονική προσέγγιση, ένας Δήμος της Ελληνικής περιφέρειας, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιδιώκει τη συνεργασία  των μορφωτικών φορέων της πόλης με στόχο την οργάνωση ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με έμφαση στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση. Παράλληλα, προσκαλεί τα μέλη της τοπικής κοινωνίας σε μια ενδιαφέρουσα διαδικασία δια βίου μάθησης και προσωπικής εξέλιξης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2410 680205

Λάρισα (Μεζούρλο), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Τμήμα Ιατρικής, Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης»

Σάββατο 20 Ιουνίου, ώρες 09:00-18:00

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, ώρες:09:00-14:00

Λίγα λόγια για τους κεντρικούς ομιλητές:

Ο Peter Jarvis θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της εκπαίδευσης ενηλίκων. Σπούδασε θεολογία και κοινωνιολογία και αργότερα ασχολήθηκε εντατικά με το ζήτημα της μάθησης, κυρίως σε σχέση με την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Έχει λάβει ποικίλες ακαδημαϊκές διακρίσεις, και έχει παρουσιάσει τις ιδέες του σε εκατοντάδες Συνέδρια. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε πολλές χώρες. Το 1998 του απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Συγγραφικού Έργου στην Εκπαίδευση Ενηλίκων Cyril Ο. Houle από την Αμερικανική Ένωση για τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ενηλίκων. Εδώ και πολλά χρόνια είναι επικεφαλής της συντακτικής ομάδας του φημισμένου επιστημονικού περιοδικού International Journal of Lifelong Education. Έχει ασχοληθεί έμπρακτα με δραστηριότητες της «πόλης που μαθαίνει».

Ο Ted Fleming, απόφοιτος του Τμήματος εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, υπήρξε επικεφαλής του τμήματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της  Εταιρείας  για τη πρόσβαση στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, των ατόμων με αναπηρία. Το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο Jack Mezirow  για τη «συμβολή στην κατανόηση της εκπαίδευσης ενηλίκων στη θεωρία, την έρευνα και τη πράξη. «Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων και βιβλίων διεθνούς απήχησης που σχετίζονται με τη δια βίου μάθηση και την εκπαίδευση ενηλίκων.

Ο Peter Mayo, είναι καθηγητής και υπεύθυνος για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Τμήμα Εκπαίδευσης του το Πανεπιστημίου της Μάλτας. Έχει συγγράψει πάνω από 100 εργασίες και βιβλία τα οποία  έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (Ισπανικά, Ιταλικά, Γερμανικά κ.λ.π.). Τα θέματα που πραγματεύεται  σχετίζονται με Πολιτισμικές, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες και περιλαμβάνουν μεθόδους εκπαίδευσης ενηλίκων και δια βίου μάθηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ