ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΙΝΥΕΣ

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους η παράταξη Δράση Πολιτών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα παρακάτω: “Σήμερα (19-5-2015), ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, η δημοτική παράταξη ”Δράση Πολιτών” του Τυρνάβου αποτίει φόρο τιμής στις εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές των Ποντίων αδελφών που σφαγιάστηκαν και κατακρεουργήθηκαν αδίκως από τους πρωτοναζιστές του Κεμάλ.

Οι αδικοχαμένες αυτές ψυχές, μέσα από τους τάφους τους, διεκδικούν την ιστορική τους δικαίωση, καλώντας τους σημερινούς Έλληνες να αγωνισθούν για τη διεθνή αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ο Τούρκος θύτης, επιτέλους, θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους απογόνους των θυμάτων του,προκειμένου να απαλλαγεί από το άγος που κηλιδώνει την ανθρωπιά του και να αποδείξει  εμπράκτως τον σεβασμό του προς πάγιες πανανθρώπινες αξίες που ποδοπατήθηκαν από τα απάνθρωπα κτήνη του Κεμάλ.

Άλλωστε ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν πέθανε. Το ποντιακό αίμα συνεχίζει την πορεία του στο χρόνο και αποτελεί για το σύγχρονο τουρκικό κράτος τις ιστορικές του Ερινύες. Στις ψυχές των Ελλήνων ο Πόντος ζει. Μέσα από τους Ποντιακούς Συλλόγους που μεταλαμπαδεύουν την ποντιακή γλώσσα, τους ποντιακούς χορούς, τα ποντιακά τραγούδια, τις ποντιακές φορεσιές ή τα ποντιακά εδέσματα, ο πολιτισμός του Πόντου συνεχίζει να ζει και να αγωνίζεται για την αποτροπή κάθε γενοκτονίας απανταχού της γης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ