ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ο Δήμος Λαρισαίων ενισχύει ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές του δομές, με στόχο να στηρίξει στην πράξη τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 στις 12 το μεσημέρι, το νέο Δημοτικό Πολυιατρείο του Δήμου Λαρισαίων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου), στο πλαίσιο που καταβάλει ο Δήμος για την ενίσχυση των κοινωνικών του δομών και με στόχο την στήριξη των συμπολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Για το συγκεκριμένο έργο, σημαντική είναι η συμβολή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας ΣΥΝ.Π.Ε. η οποία στο πλαίσιο της  2ης Δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προσέφερε ιατρικό εξοπλισμό τεσσάρων (4) ιατρείων εξεταστηρίων και ενός (1) φυσικοθεραπευτηρίου, συνολικού κόστους € 67.000,00, ο οποίος θα βοηθήσει σημαντικά στην παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών.

Βασικός σκοπός του Δημοτικού Πολυιατρείου είναι:

α) Η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε άπορους και ανασφάλιστους, οι οποίοι είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Λαρισαίων.

β) Η εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε θέματα δημόσιας υγείας μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις ημερίδες, προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες πληθυσμού, προγράμματα εμβολιασμών

γ) Η παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών πρόληψης ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Οι υπηρεσίες του Δημοτικού Πολυιατρείου θα παρέχονται δωρεάν από το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Δήμου Λαρισαίων καθώς και από εθελοντές γιατρούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ