ΕΚΛ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ “Μ. ΜΕΡΚΥΡΗ”

Στις 3 Μάρτη 2015, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Εργ. Κατοικιών «Μελίνα Μερκούρη», συναντήθηκε με τον υπουργό εργασίας κ. Σκουρλέτη, στον οποίο έθεσε ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, το θέμα σχετικά με την παράδοση των παραχωρητηρίων και της κοστολόγησης των διαμερισμάτων του πρώην ΟΕΚ στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη».   

Συγκεκριμένα έθεσε τα εξής αιτήματα:

  1. Να αποσυρθεί η άδικη απόφαση του πρώην ΟΕΚ με την οποία χρεώνει τα διαμερίσματα με βάση τιμές της περιόδου 2005 και όχι της περιόδου που κατασκευάστηκαν (1993-1998) και αυξάνουν +80 ευρώ την τιμή του τ.μ.
  2. Να εξαιρεθεί από την τιμή χρέωσης το ποσό που αντιστοιχεί στα έργα υποδομής του οικισμού, τα οποία πρέπει να βαρύνουν τον δήμο.
  3. Να υπάρξει επέκταση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων αποπληρωμής των διαμερισμάτων, από 240 σε 360, λόγω της ανεργίας και της άσχημης οικονομικής κατάστασης της πλειοψηφίας των κατοίκων του οικισμού.
  4. Να υπάρξει πάγωμα της πληρωμής των δόσεων για τους ανέργους για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους.
  5. Να ξεκινήσει η αποπληρωμή των δόσεων από 1/1/2016.
  6. Να εφαρμοστεί ο νόμος για την έκπτωση των πολυτέκνων από 4 παιδιά και πάνω.

Μετά από συζήτηση, ο υπουργός απάντησε ότι αυτά τα αιτήματα τα βλέπει λογικά και ότι σε συνεννόηση με τον ΟΑΕΔ, θα έδινε λύσεις.

Πέρασαν από τότε 3 μήνες και απάντηση από τον υπουργό δεν δόθηκε για κανένα από τα αιτήματα που θέσαμε. Σε επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας του ΕΚΝΛ, με το γραφείο του υπουργού εργασίας δεν έγινε δυνατό να βρεθεί, το ίδιο και με την νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ενώ σε 2 επικοινωνίες με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου εργασίας, πήραμε την απάντηση ότι θα μας απαντήσουν!

Το μόνο έγγραφο-απάντηση ήρθε από τον ΟΑΕΔ, στο ΕΚΝΛ σήμερα (19/5/15), με το οποίο δεν δίνει λύση σε κανένα αίτημα που υποβάλαμε, αλλά απλά περιγράφει γιατί η τιμή κατά τ.μ των διαμερισμάτων αυξήθηκε από 389 σε 459 ευρώ, κάτι που ήταν γνωστό και ότι μπορεί με απόφαση του Δ.Σ του ΟΑΕΔ, να υπάρχει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής από 240 σε 360 μηνιαίες δόσεις, κάτι που επίσης ήταν γνωστό, αλλά απόφαση δεν πήρε το Δ.Σ του ΟΑΕΔ!

Το ΕΚΝΛ, καταγγέλει αυτή την απαράδεκτη στάση της ηγεσίας του υπουργείου εργασίας για τα ζητήματα αυτά, η οποία δεν διαφέρει από τους προκατόχους της σε υπουργείο και ΟΑΕΔ. Αποδεικνύεται ότι αυτά που μας είπαν, ήταν σκέτα λόγια.

Το ΕΚΝΛ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την αγωνιστική διεκδίκηση αυτών και όλων των άλλων αιτημάτων που έχει για τα προβλήματα των εργαζόμενων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ