ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Κρητική παράδοση θα βγει βόλτα να σεργιανίσει στους δρόμους της Λάρισας την Τετάρτη 20 Μαϊου 8 μ.μ. με μπροστάρηδες, τον Σύλλογο Κρητικών Λάρισας “ Ο Ψηλορείτης” και τον Σύλλογο Κρητικών σπουδαστών Λάρισας ‘Νίκος Καζαντζάκης”.

Καντάδα (λατινικά cantate = τραγουδώ) ονομάζεται ένα είδος μουσικής που τραγουδιέται συνήθως από έναν άντρα πρός μία γυναίκα με σκοπό την έκφραση των συναισθημάτων του που συνήθως ερμηνεύεται τις νυχτερινές ώρες.

Οι καντάδες αναφέρονται συχνά στα κείμενα της Κρητικής λογοτεχνίας επιβεβαιώνοντας μας ιστορικά ότι η συνήθεια της καντάδας είναι παλαιότατη στην Κρήτη. Η ποιό γνωστή μαρτυρία  είναι αυτή του Ερωτόκριτου, ο οποίος παίζει τις νύχτες λαγούτο και τραγουδά ερωτικά τραγούδια για την Αρετούσα έξω από το παλάτι.

Η καντάδα δεν είναι διασκέδαση αλλά ξέσπασμα του ερωτικού καημού των παλικαριών που μαζεύονταν παρέα, γυρίζανε την νύχτα στα σοκάκια του χωριού με ένα λυράκι και τραγουδούσαν μαντινάδες σε συγκεκριμένα σημεία, μεταδίδοντας το μύνημα της αγάπης ο καθένας “εκειά που πονούσε “.

Ας μην ξεχνάμε πως η καντάδα για τους Κρητικούς είναι τρόπος ζωής που δείχνει τα συναισθήματα τους, τις ευαισθησίες τους και την αγάπη τους.

Η Κρητική παράδοση λοιπόν θα βγεί βόλτα να σεργιανίσει στους δρόμους της Λάρισας και οι σύλλογοι Κρητικών Λάρισας «Ο Ψηλορείτης» και Κρητικών σπουδαστών Λάρισας «Νίκος Καζαντζάκης», καλούν τους συμπατριώτες τους και όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην καντάδα  να τραγουδήσουν και να  διασκεδάσουν μαζί τους ξεκινώντας από τα γραφεία του (Κύπρου 80) Συλλόγουστις 8μ.μ. με προορισμό την Πλατεία Ταχυδρομείου όπου θα χορέψουν.

Ραντεβού Τετάρτη 20 Μαϊου για το μεγάλο σεργιάνι.

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6999-533929

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ