ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

Την κάθετη διαφωνία τους με το ενδεχόμενο να δοθούν τα αποθεματικά των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Λάρισας καλώντας τους συναδέλφους τους να πάρουν μαζικά μέρος στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. έξω από το δημαρχείο της Λάρισας, την ώρα που θα συζητιέται το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδικάτου αναφέρει: “Ο ντόρος που γίνεται γύρω από την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Λάρισας ύψους 12 εκ ευρώ στην ΤτΕ, έμελλε να αποκαλύψει πλήρως τη σύμπλευση της δημοτικής αρχής του κ. Καλογιάννη με την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κατά τη δήλωση του κ. Καλογιάννη:

«Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται σε περίοδο σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, ως αποτέλεσμα πιέσεων και εκβιασμών. Αυτές οι δύσκολες στιγμές πρέπει να ξεπεραστούν, όσο πιο γρήγορα γίνεται για το καλό όλων μας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθεί ουσιαστικό πρόβλημα στις ταμειακές ροές των Δήμων. Υπομονή και ψυχραιμία, λοιπόν.»

Οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Τα Δάνεια και το χρέος δεν είναι του λαού. Καλούν όμως τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση για συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων.

Η απόφαση τους αυτή δεν απορρέει από «πατριωτικό καθήκον» ούτε από «εθνικό συμφέρον». Είναι μέτρο για τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών των δήμων. Την ίδια στιγμή που χαρίζουν τα αποθεματικά, τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε υποδομές και σε προσωπικό, που μαζί με την υποβάθμιση των υπηρεσιών διαμορφώνουν εχθρικό τοπίο για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Το ότι δεν δεσμεύουν χρήματα που προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων φωτογραφίζει την εκτεταμένη πολιτική ανταποδοτικότητας που θέλουν να εφαρμόσουν στους δήμους, δείχνει ότι έχουν σκοπό να κόψουν κάθε κρατική χρηματοδότηση και να λειτουργούν οι δήμοι από την τοπική φορολόγηση των εργαζομένων.

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς και τις απειλές.

Αρκετά ματώσαμε για την πλουτοκρατία και για τα κέρδη της

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Καμιά παραχώρηση των αποθεματικών και των διαθεσίμων για πληρωμή του χρέους και των δανειστών.
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των περιφερειών και των δήμων με αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου στο 45%
  • Εξασφάλιση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων
  • Κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου (Καλλικράτης- μνημονιακές κατευθύνσεις και εφαρμοστικοί νόμοι) που κατευθύνουν την Τοπική Διοίκηση να δρα ανταποδοτικά και επιχειρηματικά.

Το Συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ του ν. Λάρισας καλεί  τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στο Δήμο Λαρισαίων. Με  την παρουσία όλων μας στην συνεδρίαση του Δ. Σ. την Τρίτη 19-5-2015 στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο να απαιτήσουμε να σταματήσει η εφαρμογή της πολιτικής που στόχο έχει να διασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των δανειστών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ