1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

O Δημοτικός Κουκλοθίασος “Τιριτόμπα – Κώστας Χατζηανδρέου-Σοφία Φουτζοπούλου”, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, πραγματοποιεί το 1ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας που θα διεξαχθεί στις 29, 30 και 31 Μαΐου στο Μύλο του Παππά.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παιχνίδια με κούκλες στο Μουσείο Κούκλας, κατασκευή κούκλας, εκθέσεις έργων των μαθητών του εργαστηρίου κούκλας, έκθεση αντικειμένων κουκλοθεατρικών παραστάσεων των δημιουργών του κουκλοθίασου “Τιριτόμπα”, θέατρο μαριονέτας και τσίρκο δρόμου και κουκλοθεατρικές παραστάσεις των καλύτερων κουκλοθιάσων στην Ελλάδα.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προσέλευση όχι μόνο των νέων φίλων του κουκλοθεάτρου αλλά και ενός ευρύτερου κοινού που έχει στηρίξει το κουκλοθέατρο στην πόλη μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο της γεφύρωσης του παρελθόντος με το παρόν και την επιτυχή επαναλειτουργία του Κουκλοθίασου και του Μουσείου κούκλας, επιδιώκουμε κάθε σεζόν να είναι μια γιορτή για το κουκλοθέατρο, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να παίξουν σαν παιδιά και να το αγκαλιάσουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της πόλης μας.

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη των δημιουργών του Δημοτικού Κουκλοθίασου και του Μουσείου Κούκλας Kώστα Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου, που στο παρελθόν συμμετέχοντας σε Διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου τίμησαν την πόλη μας με βραβεία και διακρίσεις.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν: η “Δημιουργική Πόρτα” με την παράσταση “Οδύσσεια” της Κάκιας Χαλήμαγα Χατζή και κατασκευή κούκλας, το θέατρο μαριονέτας “Ανταμαπανταχού”, το θέατρο κούκλας “Φτερά του Μύθου” με το έργο “Όπου φυσάει ο άνεμος”, το θέατρο κούκλας “Κοκου-Μουκλό” με το έργο “Τα μαγικά καρυδότσουφλα”, η ομάδα κουκλοθεάτρου “Φτουξελεφτερία” με το έργο “Όσο πιο γρήγορα” και η Καμίλα Μπομπαρντίνι από την Ιταλία με τσίρκο δρόμου. Θα γίνει κατασκευή κούκλας και ομαδική ζωγραφική από το εργαστήρι Κινούμενα Σχέδια, παιχνίδι αφήγησης του παραμυθιού “Η νύχτα της μπανανόφλουδας”  και κατασκευή κούκλας από το ΝΗΜΑ  και παιχνίδι δρόμου με μάσκες από το Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

“Ο Μορμόλης”

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος ” Τιριτόμπα-Κώστας Χατζηανδρέου-Σοφία Φουτζοπούλου” κλείνει την αυλαία του για τη σεζόν 2014-2015 πανηγυρικά, δίνοντας την τελευταία παράσταση με το έργο “Ο Μορμόλης” την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά. Στην πραγματικότητα, η παράσταση αποτελεί προπομπό του 1ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, αφού αμέσως μετά στις 8.30 μ.μ. θα εγκαινιαστεί η έκθεση συλλεκτικών αντικειμένων παλιών παραστάσεων του  “Τιριτόμπα” στην  αυλή του Μύλου 1927, με έργα των αείμνηστων δημιουργών του Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφίας Φουτζοπούλου, που θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Οι παραστάσεις του “Μορμόλη” το Σάββατο 23 Μαΐου στις 6 μ.μ. και την Κυριακή 24 Μαΐου στις 11 π.μ. θα δοθούν κανονικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ